T18-joukkue valmiina SM-kauteen

T18-joukkue valmiina SM-kauteen

16.04.2023

Pallokerho Keski-Uudenmaan B-ikäisten tyttöjen SM-sarjapelit käynnistyvät huhtikuun puolivälissä. Joukkue selvitti alkuvuoden SM-karsinnan lohkonsa voittajana.

– SM-karsinnat sujuivat joukkueelta hyvin, siitä palkintona oli B-lohkon ykköspaikka. Viidessä pelissä esiintyi yhteensä 24 eri pelaajaa ja onnistumisia saatiin laajalla rintamalla. Karsinnat tulivat vastaan nopeasti edelliskauden päättymisen jälkeen, mutta valmistivat joukkuetta erinomaisesti tulevaan sarjaan, toteaa päävalmentaja Matias Ravi.

Viime kausi venyi joukkueella lokakuun loppuun asti, sillä koko TB-joukkue harjoitteli yhdessä PKKU:n naisten joukkueen kanssa naisten liigakarsintoihin valmistautuen. Moni B-ikäinen pelaaja oli ja on isossa roolissa myös naisten joukkueen peleissä.

TB-joukkueessa on iso joukko jo pidempään T18 SM-sarjaa pelanneita, mutta myös uusia nuorempia pelaajia.

– Joukkueen isoin runko on pelannut jo todella pitkään yhdessä ja uudet pelaajat ovat tulleet erittäin hyvin mukaan tähän ryhmään. Joukkueesta löytyy hyvä sekoitus jo pidempään sarjassa pelanneita sekä uudempia kasvoja, jotka ovat jo nyt varmasti valmiita ottamaan isoa roolia joukkueessa, Matias Ravi sanoo.

Joukkueen kapteenistossa jatkavat Inka Sokka ja Hilla Romppanen.

– Meillä on kasassa kilpailukykyinen joukkue. Tavoitteena on yltää hyville sijoille. Odotamme innolla tulevaa kautta, toteavat Inka Sokka ja Hilla Romppanen.

Joukkueen kausi alkaa sunnuntaina 16. huhtikuuta kotipelillä FC Espoota vastaan Tuusulan urheilukeskuksessa kello 15. Kauden viimeinen peli on 8. lokakuuta.

PKKU:n T18-joukkue sijoittui viime kaudella SM-sarjassa sijalle seitsemän ja kaudella 2021 sijalle viisi.

Tällä kaudella T18 SM-sarjassa pelaavat PKKU:n lisäksi EPS, FC Espoo, FC Honka, HJK, HJS, Ilves, KuPS, ONS ja Valtti YJ. Viime kaudella mestaruuden vei HJK.

Dataline Sport | Molentum Oy