Uutiset

8.7.2019

PKKU T05:n kevätkausi vietiin läpi suunnitelmien ja tavoitteiden mukaan

Stadi Cup hopea, Barcelona Summer Cup kulta ja sarjamuotoisen Etelä-Länsiliigan (ELL) karsinnan 3.tila.

ELL -karsinnan kolmannella tilalla varmistettiin paikka 6 joukkueen ELL:ssä. Syksyn kivikovassa sarjassa ovat mukana Kerhon lisäksi HJK, Valtti/IHU YJ, TiPS, TPS YJ ja FC Nokia. Elokuun alussa alkavassa ELL:ssä 6 joukkuetta pelaa keskenään kaksinkertaisen sarjan ja lokakuun puoliväliin mennessä mitalit on jaettu. ”Tyttöjen itsensä asettaman tavoitteen mukaan emme voi lähteä tavoittelemaan vähempää kuin ELL kultamitalia, toki mitalikin olisi jo kova saavutus. Kovimmat vastustajat tulevat olemaan HJK ja Valtti/IHU YJ sekä TiPS, mutta myös Lännen karsinnoista tulevat TPS YJ ja FC Nokia tulevat ovat kovia vastuksia. Yhtään helppoa peliä ei ole luvassa.”

Kevään ELL -karsinnan perusteella saavutettiin samalla SM lopputurnauspaikka. SM lopputurnaus pelataan Eerikkilän jalkapallopyhätössä. Kerhon alkuohkossa ovat FC Espoo, TPS YJ ja WFA/VIFK YJ. Kaksi parasta selviää 8 parhaan joukkoon. Kerholla on tavoitteena mitalisijat. Viime vuoden pronssimitalisti saa kuitenkin tehdä paljon töitä yltääkseen semifinaaleihin asti, turnauksissa ei mitään saa ilmaiseksi ja oman mausteensa tuo lyhyehköt peliajat 2x25min.

Suomen suurimmassa tyttöturnauksessa Stadi Cupissa T05 tytöt pelasivat itsensä finaaliin. Finaalissa vastaan asettui kukas muukaaan kuin HJK. Jo aiemmin turnauksen alkuvaiheessa pelattiin 0-0 tasuri HJK:n kanssa ja niin kävi finaalissakin, vaikka viimehetkillä Kerholla oli senteistä kiinni 1-0 voittomaali. Toki paikkansa oli Klubillakin. Pilkuille mentiin ja siinä Kerhon tytöt kokivat kirvelevän tappion 3-2.

Kesäkuun lopussa suunnattiin uuteen tuttavuuteen Espanjaan Barcelona Summer Cuppiin. Turnaus pelattiin Saloun upeassa jalkapallokeskuksessa, joissa alustana oli luonnon-ja tekonurmien lisäksi hybridialustoja (teko- ja luonnonnurmen sekoitus). Suomen tytöt selvittivät tiensä finaaliin voittamalla kolme pohjoismaalaista vastustajaa sekä yhden Espanjalaisjoukkueen. Finaalissa vastaan asettui Espanjan Fontsanta Fatjo niminen joukkue, joka oli omassa Katalonian alueen sarjassa kolmantena heti Barcelonan ja Espanyolin tyttöjoukkueiden jälkeen. Peli oli tasainen ja kiihkeä kuten finaalin kuuluukin, loppu oli kuitenkin yllättävä. Noin 2 minuuttia ennen loppua 0-0 tilanteessa tuomari tuomitsi oikeutetusti Kerholle vapaapotkun rankkarialueen rajalta. Koko pelin tuomarin toimia arvostelleet Espanjan tytöt ja valmentajat eivät tätä tuomarin ratkaisua sulattaneet vaan poistuivat yllättäen kentältä. Tuomariston ja järjestäjien neuvonpidon jälkeen PKKU julistettiin voittajaksi 3-0. Tällaista näköjään tapahtuu suuressa maailmassa. Joukkueen menestyksen lisäksi turnauksen parhaana pelaajana palkittiin Hilla Romppanen ja parhaina maalivahteina palkittiin turnauksen puoliksi pelanneet Ronja Julin ja Ella Gerts.

T05 aloittaa 23.7 valmistautumisen elokuun ensimmäisenä viikonloppuna pelattavaan SM lopputurnaukseen. Heti SM lopputurnauksen jälkeen alkaa ELL.


13.11.2018

PKKU T05 EDUSTUSJOUKKUEEN AVOIMET HARJOITUKSET OVAT PÄÄTTYNEET

PKKU T05 edutusjoukkueeseen on valittu 20 pelaajaa. Kaikkia avoimissa harjoituksissa käyneitä emme valitettavasti voineet ottaa mukaan. Kiitos kaikille osallistuneille pelaajille kiinnostuksesta.

Joukkue harjoittelee neljä kertaa viikossa Tuusulan kuplassa, Tuusulan tekonumella, Keravan Kalevassa ja Peak Fin Arenalla Korsossa. Joukkuetta valmentavat Jarkko Jahnukainen ja Jarmo Ollikainen.

PKKU T05 joukkueen uudet pelaajat: Paula Hautaniemi (Joki), Annilotta Kinnunen (Joki), Viivi Nikoskelainen (TiPS), Mikaela Sjöman (JäPS) ja Erika Tanninen (TiPS). Tervetuloa Kerhoon!

Edustusjoukkueen pelaajalista:

Ella Gertz (mv)

Ronja Julin (mv)

Hilla Romppanen

Sofia Jahnukainen

Julia Jokelainen

Liina Järvinen

Sara Vallinaho

Heta Mänttäri

Venla Ollikainen

Tuike Astikainen

Silja Jahnukainen

Lotta Kortesoja

Inka Sokka

Nelli Rosnell

Enni Nurmiainen

Paula Hautaniemi

Annilotta Kinnunen

Viivi Nikoskelainen

Mikaela Sjöman

Erika Tanninen


7.10.2018

PKKU T05 tytöt hopealle Etelä-Länsiliigassa

Kerhon nuorimmaiset tytöt lisäsivät saavutustensa joukkoon kivikovan Etelä-Länsiliigan (ELL) hopeasijan. Viimeisessä pelissä Keski-Uusimaalaiset kävivät hakemassa pisteet Hämeenlinnasta HJS:n vieraan. Peli oli pitkään lukemissa 1-1, mutta toisen puoliajan lopussa Kerho vyörytti hyökkäyksen toisensa perään HJS:n maalille, lopputulos 3-1 oli oikeutettu. Maalitekijöinä Heta Mänttäri kahdesti ja Julia Jokelainen. Samaan aikaan HJK voitti selkeästi EPS Akatemian 3-0. Kärkisijoitukset seuraavasti: HJK kultaa, PKKU hopeaa ja EPS pronssia. HJS sijoittui neljänneksi.

05 -syntyneiden tyttöjen ELL oli tämä vuonna selkeästi kovempitasoinen kuin Puolen Suomen Liiga, jossa pelaavat Itä-, Keski- ja Pohjois-Suomen parhaat 05 -joukkueet. Elokuussa pelatussa SM -lopputurnauksessa 6 parasta joukkuetta oli ELL-joukkueita.

Kausi 2017-18 oli Keski-Uusimaan 05-syntyneille tytöille erinomainen. Suurimpina saavutuksina HJK kevätturnauksen voitto, ELL -karsinnan runkosarjan voitto, Ruotsin perinteikkään Örebro -turnauksen kulta, SM pronssi ja viimeisenä päätavoitteena olleesta ELL:stä hopeiset mitalit.

PKKU T05 edustusjoukkue aloittaa uuden kauden syyslomien jälkeen siirtyen pelaamaan isolle kentälle 11 vastaan 11 pelejä. PKKU järjestää avoimet harjoitukset viikoilla 44-45 ja toivottaa kaikki kilpailuhenkiset ja urheilulliset pelaajat tervetulleiksi edustusjoukkueen treeneihin.

https://www.palloliitto.fi/spluusimaa/t13-ell

Joukkueessa pelasivat:

Julia Jokelainen, Heta Mänttäri, Sara Vallinaho, Ronja Julin, Ella Gerts

Tuike Astikainen, Venla Ollikainen, Enni Nurmiainen, Lotta Kortesoja, Hilla Romppanen

Inka Sokka, Liina Järvinen, Silja Jahnukainen, Sofia Jahnukainen, Nelli Rosnell


16.8.2018

PKKU T05 upeasti pronssille SM-lopputurnauksessa

PKKU T05 edustusjoukkue taisteli Vaasassa kolmipäiväisessä turnauksessa kolmanneksi. Mukana olivat Suomen parhaat tyttöjoukkueet, jotka olivat selviytyneet turnaukseen omien aluekarsintojensa kautta. Turnaukseen lähdettiin tavoitteena semifinaalit. Alkulohkossa Kerhon nuorimmaiset tytöt tekivät vakuuttavaa jälkeä kolmella voitolla. FC Nokia 2-0, Turun Weikot 2-1 ja ONS Oulusta 4-0. Lohkovoittajana edettiin puolivälieriin, jossa vastaan asettui Jyväskylän Komeetat. Peli alkoi vauhdikkaasti ja jo muutaman minuutin jälkeen PKKU siirtyi 1-0 johtoon. Komeetat otti kuitenkin hienoisen hallinnan ja nousi tasoihin vielä ensimmäisen puoliajan aikana. Toisella puoliajalla Keski-Uudenmaan tytöt löysivät uuden vaihteen peliin. Hyökkäykset vyöryivät Komeettojen maalille, mutta tulosta ei syntynyt. Komeettojen kanssa on usein menty pilkuille, niin nytkin. Rankkareissa Kerhon 05:set eivät jättäneet selityksille sijaa, kaikki neljä vetäjää laittoivat pallot vuorenvarmasti maaliin ja Komeettojen epäonnistuessa kahdesti viidettä laukojaa ei tarvittu ja Kerho semifinaaliin.

Semifinaalissa vastaan asettui tuttuakin tutumpi HJK. Peli alkoi tasaisesti, mutta PKKU:n tyttöjen liike ei ollut totutun aktiivista, HJK otti hallinnan ja siirtyi 1-0 taukojohtoon. Toiselle puoliajalle saatiin taas vauhti päälle ja tasoitus 1-1 oli ansaittu. Hetken aikaa peli näytti kääntyvät Kerholle, mutta HJK prässäsi ahnaasti ja siirtyi 2-1 johtoon. Vaikka lopussa saatiin vielä pari puolittaista paikkaa, niin Klubi eteni finaaliin ja Kerhon tyttöjen oli tyytymisen pronssiotteluun.

Hienoissa puitteissa Elisa stadionilla pelattu pronssiottelu oli PKKU T05 -joukkueelta vahva esitys. Tampereen Ilves ei pystynyt pitämään Kerhoa kurissa, lopputulos 5-0 ja tytöille pronssimitalit kaulaan.

Semifinaalin pettymyksen jälkeen joukkue osasi kuitenkin arvostaa hienoa saavutusta ja hymyt olivat herkässä, kuten kuvasta näkyy.

Joukkueessa pelasivat: Inka Sokka, Enni Nurmiainen, Heta Maula, Liina Järvinen, Hilla Romppanen (kapt.), Sofia Jahnukainen, Sara Vallinaho, Lotta Kortesoja, Silja Jahnukainen, Tuike Astikainen, Venla Ollikainen, Nelli Rosnell, Heta Mänttäri, Julia Jokelainen sekä maalivahdit Ronja Julin ja Ella Gerts.

Hieno turnaus ja tavoite savutettu, onnea tytöt!


2.7.2018

Pallokerhon T05-tytöt dominoivat Ruotsin Örebro Cupissa

Pallokerho Keski-Uusimaan 2005 syntyneet tytöt ylsivät turnausvoittoon Örebro Cupissa Ruotsissa. Finaalivastustaja, ruotsalaisjoukkue Jitex Mölndal BK 2, kukistui loppuottelussa selvin numeroin 5-0. Jitex Mölndal taisteli urheasti, mutta Pallokerhon tyttöjen aktiiviseen liikkeeseen ja lyhytsyöttöpeliin perustuva pallonhallinta sekä aggressiivinen koko joukkueen prässi mursivat Göteborgin tyttöjen selkärangan. Kerhon lukuisista maalipaikoista huolimatta ensimmäistä maalia saatiin odotella ensimmäisen puoliajan loppuun asti, mutta sen jälkeen turnausvoittajasta ei ollut epäselvää.

Pallokerho mukana kahdella joukkueella

Kesä-heinäkuun vaihteessa pelattu Örebro Cup keräsi turnaukseen yli 400 tyttö- ja poikajoukkuetta. Turnaus on vanhin ja yksi suurimmista nuorten jalkapalloturnauksista Ruotsissa.

Pallokerho Keski-Uusimaan T05-tytöt osallistuivat F13-tyttösarjaan kahdella joukkueella. Sarjassa oli joukkueita yhteensä 21, joista suurin osa Ruotsista ja muutama joukkue Suomesta.

Edustusjoukkue lohkovoittajana finaalipäivään

Pallokerhon menestyksekäs T05-edustusjoukkue aloitti pelit perjantaina ja vastaan asettui paikallinen KIF Örebro DFF. Pallokerhon tytöt aloittivat vauhdikkaasti luoden useita vaarallisia maalipaikkoja Örebron maalille. Tauolle siirryttiin 1-0 PKKU:n johdossa. Toisella puoliajalla ei vieläkään saatu ratkaisupaikosta peliä ratkaisevia maaleja. Örebron alueen sarjakärjessä oleva KIF Örebro vastasi vauhdikkaasti ja pelasi suoraviivaisesti pitkää palloa Pallokerhon puolustuslinjan selustaan. Örebron taktiikka tuotti tulosta ja nopeasti tilanne kääntyikin tukalaan 1-2 tilanteeseen. Lopussa hallinta siirtyi taas punamustille ja tasoitus tehtiin rutiinilla hyvin rakennellusta hyökkäyksestä muutamaa minuuttia ennen loppua. Toisessa pelissä vastassa oli IK Frej Täby, tuloksena 6-0 voitto Pallokerholle.

Lauantaina alkulohkon viimeisessä pelissä vastaan asettui BK Derby. Pallonhallinta oli täydellisesti Pallokerholla, mutta maalinteko tuotti alkuun vaikeuksia. Lopputulos 3-0 oikeutti kuitenkin lohkovoittajana puolivälieriin kahdeksan parhaan joukkoon.

Puolivälieräottelussa tiukka vastus

Sunnuntaiaamuna puolivälieräottelu pelattiin Tukholman alueen sarjakakkosena olevaa IFK Österåker FK:ta vastaan. Vastus osoittautui odotetun kovaksi ja Österåker saikin luotua erikoistilanteista alussa pari vaarallista maalipaikkaa. Peli oli melko tasaista, Pallokerho yritti rakentaa lyhytsyöttöpelillä maalipaikkoja ja Österåker pelasi suoraviivaisempaa peliä. Pallokerho siirtyi rangaistuspotkusta 1-0 taukojohtoon. Toisella puoliajalla ote siirtyi Pallokerholle ja 2-0 tilanteessa peli tuntui jo ratkenneelta. Vastustaja sai kuitenkin jakson puolivälin jälkeen rangaistuspotkun, kun punamustat puolustivat omaa boxiaan liiankin tiukasti. Pallokerho selvisi kuitenkin rangaistuspotkusta ja PKKU eteni semifinaaliin 2-0 voitolla. Österåker oli kovin vastus koko turnauksessa, eikä ihme; joukkue pelaa todennäköisesti Ruotsin kovimmassa sarjassa tasapäisesti perinteikkäiden Tukholman AIK:n ja IF Brommapojkarnan kanssa.

Semifinaalissa vastaan tuli Rynninge IK, joka pelaa Örebron aluesarjaa ja sijoittui keväällä sarjan keskivaiheille. Pallokerho otti tilanteen haltuun ja kun toista puoliaikaa oli jäljellä kymmenen minuuttia, tilanne oli jo 3-0 Pallokerholle. Ote kuitenkin herpaantui epätasaisella kentällä ja Rynninge rymisteli lopussa 3-2 tilanteeseen. Se jäi lopputulokseksi ja PKKU eteni finaaliin.

Taitava pallohallinta toi voiton

Finaalivastukseksi tuli Jitex Mölndal BK 2, joka oli voittanut oman seuransa ykkösjoukkueen semifinaalissa. Jitex on kotoisin Göteborgista ja piti siellä kolmella joukkueella kärkipaikkoja paikallisessa sarjassa. Finaalipelissä Pallokerhon lataus oli käsin kosketeltava. Tyttöjen liike oli kunnossa eikä turnausväsymyksestä ollut tietoakaan. Jitex jäi jalkoihin, vaikka ensimmäistä maalia saatiinkin odottaa ensimmäisen puoliajan loppupuolelle. Jitex taisteli urheasti, mutta Pallokerhon tyttöjen pelin tunnusmerkit eli terävä liike, aggressiivinen prässi ja taitava pallonhallinta mursivat Göteborgin tyttöjen selkärangan ja lopputulos oli 5-0.

  • Hieno turnaus tytöiltä. Vastassa oli eritasoisia joukkueita, osa Ruotsin kärkitasoa. Näiden pelien perusteella olemme pelillisesti vähintään naapurimaan tasolla, totesi päävalmentaja Jarkko Jahnukainen.

Voitokkaassa joukkueessa pelasivat Ella Gertz (mv), Hilla Romppanen (kapt.), Tuike Astikainen, Silja Jahnukainen, Sofia Jahnukainen, Julia Jokelainen, Liina Järvinen, Lotta Kortesoja, Jasmin Lintunen, Heta Mänttäri, Enni Nurmiainen, Venla Ollikainen, Nelli Rosnell ja Inka Sokka.

PKKU2-joukkue ylsi turnauksessa B-semifinaaliin

PKKU2:n taival alkoi kahdella numeroilla arvioiden selvällä tappiolla IFK Österåkerille 0-4 ja IF Vikenille 1-4. Molemmat ottelut olivat kuitenkin tasaisempia kuin, mitä numerot antavat ymmärtää ja molemmissa otteluissa Kerholla oli omat mahdollisuutensa. IF Vikeniä vastaan Kerhon maalin teki Isabella Pihl. Kolmannessa ottelussa Kerho voitti Isabella Pihlin, Pinja Paappasen ja Viola Valkosen maaleilla IK Frej Täbyn selvästi 3-0, eikä ruotsalaisilla ollut oikeastaan yhtään maalipaikkaa koko ottelussa.

Sijoitettuaan alkulohkossa kolmanneksi, aloitti PKKU2 Cup vaiheen voittamalla Itä-Götanmaan sarjakärjen BK Derbyn 1-0. Ratkaisumaalin ottelussa teki Hertta Varkemaa upealla puolivolley laukauksella. Seuraavassa ottelussa Kerhoa vastaan asettui tuttu vastustaja FC KontU. Tällä kertaa KontU oli parempi numeroin 0-2.

PKKU 2 joukkueessa pelasivat Ronja Julin (mv), Helmi Lahtinen, Hertta Varkemaa, Heta Maula, Inka Helenius, Isabella Pihl, Kiia Kuismin, Kukka Matilainen, Matilda Farén, Maya Berlin, Oona Veho, Pinja Paappanen, Sanni Veijalainen ja Viola Valkonen.


9.4.2018

PKKU T05 tytöt HJK-kevätturnauksen voittoon

HJK:n perinteinen talvikauden päätösturnaus keräsi Suomen parhaat T05 joukkueet Töölön tekonurmille 7.4.-8.4. D13 sarjaan oli kutsuttu 16 joukkuetta. Neljä alkulohkoa pelattiin lauantaina ja sijoitusottelut sunnuntaina. Vain lohkojen voittajat pääsivät kilpailemaan kirkkaimmista mitaleista.

PKKU aloitti turnauksen Kuusysiä vastaan. Kuusysi teki alussa Kerhon pelin vaikeaksi aktiivisella prässillä. Lisäksi Keski-Uusimaan tyttöjen perinteinen terävä ja nopea liike loisti poissaolollaan vielä ensimmäisen puoliajan. Puoliajan lopulla saimme kuitenkin ansaitun 1-0 taukojohdon. Toisella puoliajalla peli näytti jo paremmalta ja tuloksena oli 3-0 voitto. Toisessa pelissä vastaan asettui JyPK. Nyt oli PKKU tyttöjen jalat liikkeellä ja syötöt löysivät helposti oikeat osoitteet. Lopputulos 4-1 ei jättänyt selittelyille sijaa. Lohkossa pelattiin sopivasti ristiin ja lohkon ykköspaikka ja semifinaalipaikka varmistui jo ennen viimeistä peliä Itä-Helsingin Unitedia vastaan, IHU peli pelailtiin 1-1.

Sunnuntaina semifinaaleissa vastakkain HJK-EPS ja PKKU-TiPS. Tipsiä vastaan aloitettiin hyvällä liikkeellä ja jo viiden minuutin jälkeen peli olikin meille jo 1-0. Tämän jälkeen palloa jäätiin pyörittämään liikaa omalle alueelle ja peli meni vaikeaksi. Hätää ei kuitenkaan ollut. Toisella puoliajalla pelinhallinta selkeästi Kerholla ja lopputulos 3-0. Kerho finaalin!

Finaalissa vastassa kukapas muukaan kuin EPS, joka oli voittanut isäntäjoukkue HJK:n 2-0. Peli alkoi lievällä EPSin hallinnalla, Kerhon pelinrakentaminen ei oikein toiminut. Pian kuitenkin saatiin peli paremmin haltuun ja loppupuoliaika mentiin taas lievästi Kerhon hallinnassa. Tasainen puoliaika, jossa kummallakin pari puolittaista paikkaa. Toiselle puoliajalle Kerho tuli vahvasti. Nopeasti siirryttiin rankkarista 1-0 johtoon ja hiukan myöhemmin kulman jälkitilanteesta 2-0. Pelin piti olla selvä, vajaa 10 min aikaa, peli Kerhon hallinnassa. Peli kuitenkin muuttuu nopeasti. EPS mukaan peliin nopealla kavennuksella ja kulman merkkausvirheestä 2-2 tasoihin. Pilkuille mentiin. Erittäin hyvätasoinen pilkkuskaba, jonka PKKU:n tytöt veivät riemastuttavasti 5-4.

Joukkueessa pelasivat: Sara Vallinaho (kapt.), Kiia Kuismin, Ronja Julin, Venla Ollikainen, Tuike Astikainen, Inka Sokka, Julia Jokelainen, Sofia Jahnukainen, Enni Nurminen, Loviisa Klimenko, Jasmin Lintunen, Silja Jahnukainen, Hilla Romppanen, Lotta Kortesoja ja Liina Järvinen.

Tytöiltä erinomainen turnaus sairasteluista ja loukkaantumisista huolimatta. Onnea koko joukkueelle!

Koko D13 -sarjan parhaana pelaajana palkittiin Kerhon Hilla Romppanen, onnea Hilla!

4.2.2018

PKKU T05 kolmella joukkueella mukana HJS talviturnauksessa

PKKU3 voitti HJS:n talviturnauksen harrastesarjan puhtaalla pelillä. Alkulohkon ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui HyPS Villikissat Hyvinkäältä. Peli pyöri alusta asti Hyvinkääläisten päädyssä pelin päättyessä Kerhon 2-0 voittoon. Toisessa ottelussa Kerho voitti HJS D-tytöt 1:n lukemin 5-1, pelin pyöriessä käytännössä koko ottelun vastustajan kenttäpuoliskolla. Kolmas alkulohkon ottelu eteni samalla kaavalla kuin toinenkin ja Urjalan Palloseura kaatui selvin 5-1 numeroin ja näin Kerho eteni kolmella voitolla finaaliin. Finaalissa PKKU kohtasi Sääksjärven Loiskeen. Finaali eteni PKKU:n komennossa ja vaikka vastustaja muutaman maalintekopaikan onnistuikin itselleen hankkimaan, ei Loiske lopulta pystynyt haastamaan PKKU:n tyttöjä ja ottelu päättyi 3-0 Kerhon voittoon.

PKKU 2 sijoittui hyvä tasoisessa HJS-talviturnauksessa viidenneksi. Alkulohkossa pelattiin ensimmäisenä lopuksi koko turnauksen voittanutta EPS Akatemia joukkuetta vastaan. Kova puolustustaistelu päättyi EPS:n 2-0 voittoon. Seuraavassa pelissä voitettiin HJS:n 06:set 1-0. Alkulohkon viimeisessä pelissä hävittiin harmittavasti kovasta loppu hetken painostuksesta huolimatta TPV:lle 2-3. Tästä pelistä oltaisiin ansaittu enemmän.

Sijoituspelissä pelattiin sijoista 5-6 ja vastaan tuli aina vaikea Ilves. Nytkin Ilves johti peliä pitkään, mutta loppuvihellykseen kuuluessa oli peli tasan 2-2. Ratkaisu haettiin rangaistuslaukauskisassa, joka päättyi lopuksi Kerholle 2-1, ilman että viimeisen laukaisijan edes tarvitsi laukaista omaan rankkariaan. Kaikenkaikkiaan kakkosen peli sujui hyvin ja mikä miellyttävintä se parani koko ajan turnauksen edetessä.

PKKU Edarin tytöt etenivät finaaliin suhteellisen kovatasoisesta alkulohkosta. Ensimmäisenä alkulohkossa oli vastassa isäntäjoukkue HJS. Kerho aloitti hiukan haparoiden, mutta muutamien minuuttien jälkeen hallinta siirtyi Kerholle. Pallo ja pelaajat liikkuivat pirteästi ja pariin kertaan tolppien kolistelun jälkeen saatiin maalitkin aikaiseksi, fulltime 3-0 Kerholle. Toisessa pelissä vastassa EPSin kakkosjoukkue. Peli oli selvä jo alusta lähtien, Kerho hallitsi ja 30 minuutin jälkeen tylyt luvut 4-0. Viimeisessä pelissä tasapeli Ilvestä vastaan riittäisi finaaliin. Varmistelemaan ei kuitenkaan lähdetty. Nopeasti siirryttiin 1-0 johtoon, mutta Ilves tuli yhtä nopeasti tasoihin. Tästä ei kuitenkaan häkellytty vaan taitavat Keski-Uusimaan tytöt liikuttivat palloa ripeästi ja lopputulos 3-1.

Finaalissa vastassa kukas muukaan kuin EPS Akatemia. Ensimmäiset 12 minuuttia selkeää Kerhon hallintaa, useita kulmia ja pari puolittaista maalipaikkaa. Lopussa jalka alkoi painaa ja liike ei pysynyt enää terävänä. EPS ei muta tarvinnut ja 1-0 loppulukemat EPSille. Pelillisesti mennään koko ajan eteenpäin, loukkaantumisherkkyys meitä kylläkin vaivaa, mutta kunhan saadaan kaikki tytöt täyteen kuntoon niin ei hätää!


23.1.2018

PKKU T05 hopealle talven pääturnauksessa Pirkkahallissa

Kerhon tytöt lähtivät aikaisin lauantaiaamuna kohti Tampereen Pirkkahallia kahden joukkueen voimin. Pirkkahalliturnauksessa 12 joukkuetta oli jaettu kolmeen lohkoon, mukana lähes kaikki Suomen parhaat T05 -joukkueet.

PKKU Edustusjoukkueen alkulohkossa oli ensimmäisenä vastassa HJK. Totutusti peli oli tiukkaa vääntöä ja vauhdikasta taistelua. PKKU selvitti kuitenkin etukäteen kovimman alkulohkovastustajan niukalla 1-0 voitolla. Seuraavana vuorossa NJS. Nyt Kerhon tyttöjen vauhti oli alusta alkaen hurja. Reilut kolme minuuttia ja tilanne 2-0. Selkeästi pallonhallinta Kerholla myös loppupelissä ja numerot säilyivät loppuun asti. Viimeisessä pelissä kohdattiin pitkästä aikaa Porin Nice Futis. Nicen tytöt taistelivat erityisesti alussa vahvasti, mutta Keski-Uusimaan tytöt eivät jättäneet Porilaisille mahdollisuuksia vieden voiton 2-0. Puhtaalla pelillä kivikovasta alkulohkosta kolmen joukkueen finaalilohkoon, turnaus oli alkanut mallikkaasti.

Sunnuntaina ensimmäisessä pelissä kohdattiin Ilves. Pelin henki oli alusta alkaen suhteellisen selvä. Kerho hallitsi, mutta Ilves pelasi organisoidusti ja kurinalaisesti ja maalinteko oli vaikeaa Kerhon tytöille. Viimeisillä minuuteilla puristettiin voitto kuitenkin väkisin niukimmalla mahdollisella tuloksella 1-0. Lohkon toisessa pelissä Ilves ja Eps tasasivat pisteet 1-1 tuloksella. Tämä tarkoitti sitä, että Kerholle riittäisi tasapeli viimeisessä ottelussa EPSiä vastaan. EPSin kanssa väännöt ovat aina vauhdikkaita ja tasokkaita pelejä. EPS siirtyi meidän virheestä johtoon 1-0. Sen jälkeen saatiin EPS pinteeseen ja luotiin muutama hässäkkä ja pari lähes varmaa maalipaikkaa. Lopputulos kuitenkin EPSille 1-0 ja Kerholle hopeaa.

Pelillisesti ja tuloksellisesti hyvä turnaus. Onnea tytöille hopeasta! Tsempparina palkittiin Julia Jokelainen, onnea Juli!

PKKU2 joukkue pelasi alkulohkossa HJK Sinisen, JyPKin ja EPSin kanssa. Kovassa alkulohkossa tytöt taistelivat urheasti tuloksena kolme niukkaa tappiota. EPSin edustusjoukkuettakin vastaan peli pidettiin tasaisena, vaikka kamppailu päättyikin lopulta EPSin 1-0 voittoon. Sunnuntaina PKKU2 pelasi sijoista 10-12, lopputuloksena tällä kertaa 12 sija.

PKKU2 joukkueen tsempparina palkittiin jokaisessa tilanteessa loppuun saakka taistellut Kiia Kuismin!


31.12.2017

PKKU T05 hakivat kultamitalit ensimmäisessä kilpaturnauksessaan. Perinteisessä Välipäiväturnauksessa Kerhon nuorimmat tytöt dominoivat pelejä vahvalla otteella.

Kerhon T05 Edari lähti Välipäiväturnaukseen 11 pelaajan voimin. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui HyPS. Peli alkoi selkeällä Kerhon hallinnalla. Puoliajalla 2-0, jonka jälkeen vielä hiukan nopeutettiin peliä ja lopputulos 4-0. Toisesa pelissä vastassa isäntäjoukkue TPV, joka oli voittanut ensimmäisessä pelissään Ilveksen. Kerhon tytöt ottivat pelin haltuun ja aika nopeasti taululla olivat 4-0 lukemat. Lopputulos 7-0. Viimeisessä alkulohkon pelissä vastassa Tampereen Ilves. Kerho piti hyvää vauhtia yllä ja nähtiin hienoja syöttökombinaatioita sekä taidokkaita yksilösuorituksia. Lopputuloksena tylyt 9-0 lukemat. PKKU finaaliin.

Finaalissa kohdattiin toisen lohkon voittanut Ylöjärven Ilves. Kummallakin joukkueella pitkä päivä ja kolme 2x20 peliä takana. Keski-Uusimaan tyttöjen jalat liikkuivat kuitenkin edelleen terävästi, tätä ihmeteltiin katsomossakin asti. Lopputulos 9-0.

Joukkue veti turnauksen läpi kovalla asenteella. Keskityttiin oman vauhdin ylläpitämiseen ja sovittuihin pelillisiin asioihin.

Joukkueessa pelasivat: Ella Gertz, Sara Vallinaho, Tuike Astikainen, Heta Mänttäri, Venla Ollikainen, Sofia Jahnukainen, Julia Jokelainen, Jasmin Lintunen, Liina Järvinen, Hilla Romppanen ja Lotta Kortesoja. Onneksi olkoon tytöt !

Joukkueen tsempparina palkittiin Hilla Romppanen.


7.11.2017

PKKU T05 avoimet harjoitukset ovat ohi tältä erää.

Pelaajia on nyt joukkueessa 35. Joukkueen runkona on kahden viime vuoden aikana erinomaisesti menestyneen TuPS /JäPS T05 YJ -joukkueen motivoituneimmat pelaajat. Lisäksi olemme saaneet muutaman vahvistuksen KP-75:n pelaajista.

Tulemme pelaamaan kaudella 2017-2018 kolmella joukkueella. Harjoittelemme 4 kertaa viikossa Legirus Areenalla, Tuusulan kuplassa ja Tuusulan tekiksellä. Talvikaudella pelaamme harjoituspelejä Suomen T05 huippujoukkueita vastaan, osallistumme PK-35 talviliigaan sekä Espoon talvisarjaan. Lisäksi käymme sopivasti turnauksissa.

Dataline Sport | Molentum Oy