Pelaajatarina | Ukko Happonen

Pelaajatarina | Ukko Happonen

05.01.2024

PKKUn kasvatti Ukko Happonen vaihtoi kerhon punaisen peliasun viime kesänä Bolognan maisemiin Italiaan. Päätimme kysellä hieman kuulumisia kuinka treenit ja eläminen on Bolognassa alkanut muutaman kuukauden jälkeen sujua.

Ukko kertoo asuvansa läheisellä yliopiston kampuksella jossa asuu myös muita Bolgonan alaikäisiä pelaajia. Asunnossa on kaksi makuuhuonetta ja siinä asuu tällä hetkellä kolme muutakin. Ei siis mikään kaikkein tilavin asumismuoto mutta mihinpä sitä ylimääräistä tilaa tarvitsisikaan. Ukko mainitsee myös olevansa onnekas sillä hän on asunnon ainoa joka treenaa Primaverassa ja muut U17 ryhmän kanssa, näin ollen jokaisena iltana saa olla kämpillä viettämässä laatuaikaa oman itsensä kanssa.

Millainen on perus viikkorytmisi Bolognassa?

”Viikossa on yleensä yksi vapaapäivä, joka on pelin jälkeinen päivä. Minulle kyllä jäänyt usein vapaapäivät väliin, kun veska koutsi pyytää silti treenikentälle. Treenit alkavat 14.30 ja saavun yleensä tuntia aikaisemmin treenikeskukseen, johon kuljen joko joukkueen tarjoamalla kyydillä tai junalla.”

Vapaa ajalla jota on noin muutama tunti aamulla ja illalla 18 jälkeen 4-6 tuntia Ukko yleensä lepäilee, syö, soittelee puheluita, pelaa pleikkaa. Talvella ei ihan hirveästi tekemistä ole kuulemma sielläkään ja tämän taki piti pleikkari kaupasta hakea. Joinain päivinä myös kavereiden kanssa käydään kaupungilla kahvilla ja syömässä tai muuten vaan hengailemassa.

Mikä on paras tai mielenkiintoisin peli tähän asti missä olet pelannut?

”Paras peli ehdottomasti ollut 1-1 Milania vastaan. Muutama huipputorjunta tuli samalla kun Zlatan oli maalin takana katsomassa.”

Tsemppiä Ukolle treenaamiseen! Palataan hänen ja muidenkin ulkomailla pelaavien kuulumisiin uudemman kerran tuonnempana.

Dataline Sport | Molentum Oy