Ukko Happonen siirtyy Bolognaan!

Ukko Happonen siirtyy Bolognaan!

27.07.2023

Pallokerho Keski-Uusimaan sekä Tuusulan Palloseuran junioripolun kasvatti 16-vuotias Ukko Happonen siirtyy Italian Serie A:n Bolognaan. Tällä kaudella B-SM karsintaa pelannut maalivahti on kuulunut ikäluokkansa maajoukkueen vakiokasvoihin. Happonen on vieraillut kevään mittaan Bolognassa ja muuttanut vakituisesti Italiaan heinäkuun puolivälissä. Kaksitoistavuotiaasta lähtien Pallokerhoa edustanut tuusulalainen oli mukana voittamassa P14-poikien suomenmestaruutta 2021 sekä vuotta myöhemmin P15-poikien SM-pronssia yhdessä muun 2007 syntyneiden ikäluokan kanssa. Bologna FC maksaa Pallokerho Keski-Uusimaalle seuran kannalta merkittävän siirtokorvauksen.

Happosen agentin ja Junique Playersin edustaja Jussi Pellikan mukaan kiinnostusta esiintyi myös muista Euroopan suurseuroista.

- Ukko kävi myös esimerkiksi Juventuksessa näytillä. Hänellä oli halu pelata nimenomaan Italiassa, Pellikka kommentoi.

Harjoitukset ovat jo hyvässä vauhdissa, Ukko harjoittelee Bolognan U19 joukkueen kanssa. Valinta Bolognaan oli lopulta luonnollinen.

- Tykkäsin Bolognan Ilmapiiristä ja hyvästä hengestä, miten pelaajat ottivat vastaan ja että pääsin heti muutaman vuoden vanhempien kanssa treenaamaan. Paikka tuntui jo ensimmäisten treenien jälkeen oikealta. Alku uuden joukkueen kanssa on tuntunut mahtavalta. Taso on kova ja harjoituksissa tempo korkealla. Uusi seura tuntuu kotoisalta, tulen valmennuksen ja pelaajien kanssa hyvin toimeen, Ukko kommentoi ensiaskelia uuden seuransa kanssa.

Pallokerhon valmennuspäällikkö Panu Turpeinen korostaa kilpailullisuutta, sekä nostaa esille liikunnalliset ominaisuudet.

- Ukko on aina liikkunut ja urheillut monipuolisesti sekä määrällisesti paljon. Lahjakkuus ilmeni parhaiten luonnollisena haluna kilpailla ja kehittyä. Ehkä onnistuimme seurana tukemaan Ukon kehittymistä parhaiten, niin että emme yrittäneet laittaa häntä mihinkään tietynlaiseen pelaajamuottiin, vaan Ukko sai aina olla oma itsensä. Hienon persoonan kehittymistä on ollut ilo seurata. Ukko nauttii haasteista sekä tykkää harjoittelusta, on helppoa ennustaa hyvää tulevaisuutta futiksen parissa.

- Bologna osoitti nopeasti, että oikeasti haluavat juuri Ukon riveihinsä ja ovat valmiita satsaamaan hänen kehitykseensä. Olemme kaikki ylpeitä hänestä ja toivomme parasta mahdollista jatkoa Italiassa.

Pallokerho tulee seuraamaan Ukon taivalta tiiviisti, sekä tiedottamaan kasvattinsa edesottamuksista ja kuulumisista Italiassa. Ukko haluaa lähettää kiitokset kaikille hänen kanssaan toimineille pelaajille, valmentajille sekä taustajoukoille.

- Kiitos jokaiselle pelaajalle, valmentajalle sekä taustahenkilölle, joka on ollut mukana auttamassa tässä matkassa ja menestystä jatkoon. Suomen mestaruus 2021 jää kirkkaimpana mieleen hienon joukkueen sekä ystävien kanssa!

Koko Pallokerho Keski-Uusimaan yhteisö onnittelee ja toivottaa menestystä jatkoon!

#GokerhoGo

Dataline Sport | Molentum Oy