David Weiss siirtyy Italiaan!

David Weiss siirtyy Italiaan!

02.09.2023

Pallokerho Keski-Uusimaan sekä Tuusulan Palloseuran junioripolun kasvatti 16-vuotias David Weiss siirtyy Italian Serie A:n Sassuoloon. Weiss on pelannut tällä kaudella B-nuorten SM-sarjaa sekä miesten kakkosdivisioonaa. David liittyi PKKU:n vuoden vanhempien joukkueeseen ollessaan 11-vuotias. Keskikenttäpelaaja on kuulunut ikäluokkansa maajoukkueen vakiokasvoihin. Weiss vieraili elokuun puolivälissä Sassuolossa ja teki vaikutuksen viikon mittaisella testileirillä. Sopimus on muodoltaan vuoden mittainen lainasopimus, joka sisältää osto-option. Pallokerho Keski-Uusimaalle maksetaan siirrosta merkittävä taloudellinen korvaus.

Pallokerhon valmennuspäällikkö Panu Turpeinen korostaa nuoren miehen kilpailuviettiä, kamppailuvoimaa sekä vahvaa asennetta.

-Poikkeuksellinen voittajaluonne, joka on osoittanut tällä kaudella pärjäävänsä myös miesten peleissä mainiosti. Juniorisarjoissa David kärsi hieman ”liiallisesta kovuudesta”, onneksi miesten peleissä linja on ollut Suomessakin paljon kamppailuystävällisempi.

-David nostaa muiden tasoa niin harjoituksissa, kuin peleissäkin. Hän ei ole koskaan hyväksynyt ”löysäilyä”, millä on ollut valtava vaikutus myös koko joukkueen harjoitteluun.

Valmennuspäällikkö pitää sopimuksen muotoa tässä kohtaa järkevänä ja uskoo Davidin pärjäävän Italiassa mainiosti.

-Lainasopimus alkuun on järkevä ratkaisu. Kausi aikaa nähdä puolin ja toisin onko paikka oikea pelaajalle. Lainasumma oli myös rahallisesti merkittävä, joten uskomme Sassuolon haluavan aidosti viedä Davidia pelaajana eteenpäin. Hän on jo hyvää vauhtia matkalla todelliseksi huippu-urheilijaksi, jonka luonne sekä tekemisen perustaso ovat kovaa luokkaa. Usko italiassa menestymiselle on vahva.

Ahkerana sekä kaksinkamppailuvahvana tunnettu pelaaja oli luonnollisesti innoissaan siirrosta.

- Valitsin Sassuolon, koska ammattimainen toiminta tekivät minuun suuren vaikutuksen. Uskon, että tämä askel auttaa minua kehittymään kokonaisvaltaisesti jalkapalloilijana. Ihmiset seurassa ovat valmiita auttamaan ja tunsin oloni tervetulleeksi.

Weiss muistelee Pallokerhossa vietettyä aikaa lämmöllä ja jakaa kiitosta kaikille hänen kanssaan toimineille pelaajille sekä valmentajille. Bolognaan siirtyneen Ukko Happosen tapaan myös Weissille 14-vuotiaana voitettu Suomen mestaruus jäi vahvana mieleen.

- Mieleenpainuvin muisto on P-14 SPL lopputurnaus, jossa alkulohkosta jatkoon edettiin arvalla, ja sitten turnaus tietenkin päättyi voittoomme. Fiilikset koko joukkueella olivat ihan uskomattomat ja tulen muistamaan sen loppuelämäni. Halusin kiittää jokaista valmentajaa ja taustahenkilöä, jotka auttoivat minua tässä upeassa matkassa. Kiitän myös kaikkia joukkuekavereita ja pelaajia upeista vuosista sekä muistoista, joita yhdessä tehtiin.

Valmennuspäällikkö Turpeinen haluaa lopuksi vielä nostaa esiin molemmat kesän pelaajasiirrot.

-Seuran puolelta kaksi huippuonnistumista samaan ”ikkunaan” on historiallisen hyvä saavutus sekä pelaajien kehittymismahdollisuuksien, että talouden kannalta. Pohjois-Italiaan täytyy suunnitella seuraava valmentajien koulutusmatka, Turpeinen päättää.

Koko Pallokerho Keski-Uusimaan yhteisö onnittelee ja toivottaa menestystä jatkoon! Hienoa David!

#GokerhoGo

Dataline Sport | Molentum Oy