Jalkapallohalli Hyrylään

Jalkapallohalli Hyrylään

29.12.2021

Tuusulan kunta kehittää jatkuvasti Hyrylän urheilupuiston aluetta. Kunnan tavoitteena on rakentaa urheilukeskus, joka on yksi Helsingin seudun parhaista ja monipuolisimmista omaehtoisen harrastamisen ja aktiivisen valmennustoiminnan ympäristöistä.

Olosuhteita kehitetään entisestään ja uusia tiloja on tulossa suunnitelmien mukaisesti vuonna 2022 mm. voimistelulle ja mailapeleille, BMX ratapyöräilylle sekä ulkotennikselle ja -padelille.

Merkittävin alueen hankkeista on monitoimihalli, jossa on yhdessä liikuntahalli sekä jalkapallohalli.

Uuden jalkapallohallin pääkäyttäjinä ovat Pallokerho Keski-Uusimaa ja Tuusulan Palloseura.

Teräsrunkoisessa hallissa on täysmittainen jalkapallokenttä, kahdessa rakennuskerroksessa olevat toiminnalliset tilat, kuntosali, luentotilat, fysioterapian tilat sekä toimistotiloja seurojen käyttöön. Otteluiden seuraaminen tapahtuu toisen kerroksen parvikatsomosta. Tapahtumien aikana alakerroksessa palvelee kahvio.

Rakentamista on koordinoinut jalkapalloseurojen ja asiantuntijoiden työryhmä, joka on suunnitellut hallin palvelemaan jalkapalloa monipuolisesti. Tilojen ja varusteluiden suhteen hallissa onnistuvat yhtä hyvin pienten junioreiden turnaukset, kuin huippujalkapallon tapahtumat. Hallin toiminnot ja tilat on myös suunniteltu palvelemaan Suomen Palloliiton koulutus- ja pelaajakehitystapahtumia.

Pallokerho Keski-Uusimaa pystyy tulevaisuudessa keskittämään harjoittelun sekä pelaajakehityksen toiminnot kuten aamu- ja talenttivalmennuksen, fyysisen valmennuksen ja testaamisen yhteen paikkaan. Jalkapallohallin tilat ja teknologia kuten mm. monikamerajärjestelmä mahdollistavat tiedolla valmentamisen hyödyntämisen pelaajakehityksessä.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan esitys Tuusulan urheilukeskuksen monitoimihallin hankesuunnitelmasta hyväksyttiin kunnanhallituksessa 2.11.2020.

Hankkeen rahoitukseen kuuluva opetusministeriön rahoitussuunnitelmahakemus on jätetty sisään joulukuussa 2021. Hallin rakentaminen alkaa suunnitelmien mukaan 2023–2024. Koko monitoimihallin kustannusarvio on n. 11,5 milj. €, josta jalkapallohallin osuus on reilu kolmasosa.

Dataline Sport | Molentum Oy