PKKU on tehnyt sopimuksen viiden uuden naispelaajan kanssa

PKKU on tehnyt sopimuksen viiden uuden naispelaajan kanssa

08.01.2021

Viime kauden joukkueesta iso osa jatkaa myös kaudella 2021 ja lisäksi viisi uutta pelaajaa pukee Kerhon paidan päälle alkavalla kaudella.

Naisten päävalmentaja Jarkko Jahnukainen on oikein tyytyväinen uusiin kiinnityksiin joukkueessa. Yksi näistä on paluumuuttaja ja hyökkäyspäässä ensi kaudella vaikuttava Tessa Rinkinen (s. 1998). Hän on PKKU ja TuPS taustainen pelaaja, joka siirtyi kauden 2015 lopussa Klubiin ja on sittemmin pelannut tähän asti HJK:n riveissä.

- Tessa on meille erinomainen vahvistus. Pelaajana Tessan otteista näkyy varmuus ja määrätietoisuus. Pelikäsitys ja tilanteiden tunnistaminen ja niihin liittyvät ratkaisut ovat korkealla tasolla. Hän pystyy pelaamaan keskikentällä eri rooleissa, mikä antaa meille hyviä vaihtoehtoja erilaisia pelitaktiikoita ajatellen, arvioi Jahnukainen Tessa Rinkistä pelaajana.

Rinkinen tuo joukkueeseen kaivattua kokemusta.

- Treeneissä on ollut hyvää tekemistä ja uskon, että meillä on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneempia pelaajia. Odotan innolla, että pääsemme tekemään töitä yhdessä ja kehittämään pelaamistamme, Rinkinen toteaa ja kertoo, että tähän kohtaa pelaajauralla paluu Kerhoon tuntui oikealta ratkaisulta.

- Parin henkilökohtaisesti haastavamman kauden jälkeen ajattelin, että on aika jollekin uudelle. Kuulin, että Kerhossa naisten toimintaan aiotaan tehdä panostuksia ja se herätti kiinnostukseni. Minulla on hyvät muistot ajastani täällä, joten halusin kuulla lisää. Lopulta tuntui, että Kerho tarjoaa hyvän ympäristön ja mahdollisuudet omaan tilanteeseeni tällä hetkellä, Rinkinen taustoittaa päätöstään siirtyä kerhoon.

Kaikilla uusilla vahvistuksilla tausta Keski-Uusimaalla

Ensi kauden joukkue on monipuolinen ja koostuu pääosin nuorista naisikäisistä pelaajista ja lisäksi muutamat B-ikäiset tulevat tekemään debyytin naisten joukkueessa. Tessa Rinkisen ohella mukaan joukkueeseen saadaan liigakokemusta maalivahti Nea Laitilan (s. 1998) myötä.

Laitilan tausta on myös TuPS:ssa, mistä hän siirtyi PKKU:n ja VJS:n kautta Kuopioon Pallokissoihin tehtyään ensimmäisen liigasopimuksen. Loukkaantumisen myötä Laitila on palannut pääkaupunkiseudulle ja ollut mukana pari vuotta Hongan liigaringissä.

- PKKU kiinnosti erityisesti seuran liigatavoitteen takia. Lisäksi seurassa on tarjolla laadukasta maalivahtivalmennusta. Sain viime kauden lopulla itseni kuntoon kaksi vuotta kestäneen loukkaantumisen ja kuntoutumisen jälkeen, joten Ykkönen on minulle nyt paras vaihtoehto. Haluan harjoitella paljon ja kovaa sekä saada paljon vastuuta peleissä. Pitkän loukkaantumisen jälkeen haluan nauttia futiksesta, kertoo Laitila siirtymisensä taustoista.

Myös Jarkko Jahnukainen toteaa Laitilan olevan erinomainen vahvistus maalivahtiosastolle:
- Liigakokemus näkyy Nean otteissa. Loukkaantumisen jälkeen hän haluaa kehittyä ja päästä takaisin liigatasolle ja se näkyy kaikessa tekemisessä. Hän lukee peliä hyvin ja jalalla pelaaminen on korkealla tasolla, joka tuo meille avauspelaamiseen lisää vaihtoehtoja. Erinomaista, että meillä on kaksi kovan luokan maalivahtia joukkueessamme!

Rinkisen ja Laitilan kanssa Kerhoon siirtyy lisäksi KP-75:sta alakerran vahvistukseksi Milla Miettinen (s. 2000) ja Oona Vähä-Jussila (s. 1999) sekä loukkaantumisen jälkeen vahvaa paluuta tekevä Viivi Irva (s. 1997), joka vartioi PKKU:n maalia vielä pari vuotta sitten Ykkösessä.

Jahnukainen arvioi pelaajia seuraavasti:

- Olen erittäin iloinen, että Viivi Irva tekee paluun ja tuo toivottua kokemusta joukkueeseen. Ulottuvana maalivahtina hän luo varmuutta puolustukseen ja on lisäksi peloton sekä erinomainen lähitorjuja. Viivin tekemisessä huokuu tunnollisuus ja kehittymisen halu, joka ajaa häntä eteenpäin maalivahtina kehittymisessä.

- Milla Miettinen on aktiivinen pelaaja, joka sijoittuu hyvin pallottomana ja näkee hyvin kentän rakenteluvaiheessa. Milla on erittäin motivoitunut kehittämään itseään pelaajana. Positiivisena ja avoimena ihmisenä hän sopii nuoreen joukkueeseemme hyvin.

- Oona Vähä-Jussila tuo meille lisää vaihtoehtoja puolustukseen, sillä hän pystyy pelaamaan sekä topparin että laitapakin paikalla. Vahvana ja urheilullisena pelaajana hän tuo voimaa puolustukseen ja hyökkäävänä alakerran pelaajana on myös hyvä lisäelementti pelitaktiikkaamme. Oona pystyy nousuillaan luomaan ylivoimaa haluamillemme alueille.

Dataline Sport | Molentum Oy