PKKU:n ja PK-35 Vantaan toinen kohtaaminen

Kansallisen liigan kymmenennellä kierroksella kohtaavat häntäpäässä majailevat PKKU ja PK-35 Vantaa. Vantaa on kerännyt tähän mennessä yhdeksästä ottelusta seitsemän pistettä ja PKKU kaksi pistettä. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi maalittomana 0-0.

Päävalmentaja Timo Lehtihalmeksen mukaan luvassa on tärkeä ottelu, jolla on merkitystä koko sarjan lopputulokseen.

”Tämä on molemmille joukkueille varmasti todella tärkeä peli, niin sanottu klassinen kuuden pisteen peli. Putoamista vastaan taistelu on todella tiukka ja sarja aikalailla kahtia jakautunut, joten keskinäisten pelien merkitys on äärimmäisen suuri.”

PKKU:lla on muutamia poissaolijoita lauantain kamppailusta, mutta onneksi muuten tällä viikolla on pystytty harjoittelemaan hyvin.

”Muutamia poissaoloja on lauantaina, mutta tämä kuuluu lajiin ja nyt on muilla mahdollisuus taas näyttää. Olemme keskittyneet pääasiassa oman pallollisen pelaamisen parantamiseen, koska siinä on eniten tekemistä. Uskallus pelata paineen alla, paremmat tuet sekä nopeampi päätöksenteko pitää saada lauantaina siirrettyä kentälle. Kun pystymme parantamaan pallollista pelaamistamme, se johtaa myös parempaan puolustamiseen”, Lehtihalmes kertoo.

Tulevaa vastustajaa ei valmistautumisessa oteta kovin paljon huomioon, keskittyminen on enemmän oman rakenteen parantamisessa.

”PK-35 Vantaa on saanut kesällä paljon uusia pelaajia ja pelit katsottuani olen huomannut, että hekin ovat vähän muuttaneet omaa pelaamistaan vastustajan mukaan kuten mekin, joten kauheasti ei kannata aiempiin verrata. Uskon, että kun pystymme liikuttamaan PK-35 Vantaan muotoa, tiloja syntyy ja pääsemme sitä kautta etenemään. PK-35 Vantaa puolustaa isoja tiloja ja siellä on paljon mahdollisuuksia edetä, kun pystymme täyttämään kenttää hyvin. Prässäämisen suhteen pitää parantaa paljon aiemmista peleistä ja pystyä puolustamaan mahdollisimman pientä tilaa. PK-35 Vantaa käyttää paljon pelaajia avaamisvaiheessa, mutta uskon, että olemme keksineet hyvät lääkkeet siihen”, Lehtihalmes toteaa lopuksi.

Puolustaja Kaisa Saarenpää odottaa uutta kohtaamista luottavaisesti.

”Tärkeät pisteet on jaossa molempien joukkueiden kannalta. Olemme valmistautuneet koko viikon ja valmiita parantamaan avauskohtaamisen tasuria.”

Dataline Sport | Molentum Oy