PKKU:n historian ensimmäinen Kansallisen Liigan ottelu pelataan huomenna

PKKU aloittaa seurahistorian ensimmäisen pääsarjakautensa perjantaina 12.4., kun joukkue matkustaa Myyrmäen jalkapallostadionille, missä vastaan asettuu viime kaudella kuudennelle sijalle sijoittunut PK-35 Vantaa.

Molempien joukkueiden pre-seasonin ottelut ovat olleet tuloksellisesti vaihtelevia, mutta toki talvipelit ovat syystäkin talvipelejä, eikä niitä kannata liikaa huomioida.

PKKU:n päävalmentaja Timo Lehtihalmes odottaa kovasti alkavaa kautta:

”Mahtavaa, että vihdoin päästään starttaamaan kausi kilpailullisten otteluiden osalta ja on tietenkin hienoa, että saamme pelata sarjan ensimmäisen ottelun. Olemme pystyneet harjoittelemaan viimeiset viikot melko hyvin terveenä ja uskon, että valmistautumisemme on onnistunut – toki sen näkee vasta perjantaina.”

Tulevaa vastustajaa ei ole liikaa painotettu valmistautumisessa.

”Totta kai tiedämme jollain tasolla minkälainen joukkue tulee vastaan. Pääasia on kuitenkin oma toiminta kentällä ja miten pyrimme ottelua kontrolloimaan niin pallon kanssa kuin ilmankin. Monelle pelaajalle ottelu on ensimmäinen liigapeli ja jännitystä on varmasti ilmassa, mutta samaan aikaan se tulee kääntää joukkueen voimavaraksi. Uskon, että tulemme koko kauden olemaan vaikeasti voitettava joukkue ja pystymme toivottavasti viimeistelemään hyvällä prosentilla niistä paikoista, mitä varmasti saamme luotua.”

PKKU:ssa ensimmäistä kauttaan pelaava Netta Peippo on samoilla linjoilla.

”Odotan innolla perjantain kauden avausta, joka on samalla itselle ensimmäinen peli Kansallisessa Liigassa.

Ollaan treenattu koko talvi kovaa ja pelattu tasaisia harjoitusotteluita liigajoukkueita vastaan. Pelillisesti ollaan menty joukkueena nousujohteisesti eteenpäin. Henkilökohtaisesti pre-season on myös sujunut hyvin ja omat suoritukset ovat parantuneet.

Uskon, että pystymme joukkueena haastamaan PK-35 Vantaan perjantaina. Se vaatii tietysti koko joukkueelta onnistuneen ja ehjän ottelun, mutta olemme valmiita haasteeseen”, Netta kertoo tulevasta ottelusta.

Dataline Sport | Molentum Oy