Piste historian ensimmäisestä pääsarjaottelusta

Kansallisen liigan avausottelu PK-35 Vantaa - PKKU päättyi toissapäivänä Vantaan Myyrmäessä kauniissa kevätillassa 0-0 tasapeliin. Kauden avausta oli odotettu pitkään ja ilmassa oli odotetusti jännitystä.

Ottelu oli suhteellisen tasainen ja vaikka maaleja ei pelissä nähtykään, pistettä voidaan pitää hyvänä saavutuksena, kun kyseessä oli joukkueen seurahistorian ensimmäinen pääsarjaottelu ja kokoonpanon pelaajista 9 pelasi ensimmäisen ottelunsa liigassa.

Joukkueen päävalmentaja Timo Lehtihalmes oli todella tyytyväinen joukkueen ilmeeseen.

”Olin todella tyytyväinen siihen, miten pelaajat onnistuivat ensimmäisessä liigapelissään. PK-35 Vantaa oli odotetun näköinen, eikä mitään yllättävää tullut, joten siinä mielessä valmistautuminen onnistui hyvin. Mielestäni 0-0 kuvaa melko hyvin pelin kulkua, molemmilla oli vaiheensa, mutta kummallakaan ei ihan huippupaikkoja ollut. Kauden alku on nousijajoukkueelle aina tärkeä ja siitä voi saada paljon energiaa jatkoon. Yksi piste vieraskentältä on hyvä saldo sarjan alkuun, vaikkakin kolme olisi ollut myös otettavissa.

Pystyimme aika hyvin toimimaan suunnitellusti ja etenkin puolustaminen oli hyvällä tasolla. Saimme paljon riistoja, mutta samaan aikaan riistojen jälkeinen toiminta pitää parantua paljon seuraavaan peliin. Vaihdot vähän sotkivat toista jaksoa ja jouduimme olemaan hetkittäin alivoimalla mikä tietysti aina vähän vaikuttaa pelin kulkuun. Pakko vähän nostaa esille meidän toppariparia Netta Peippoa ja Piret Palosta sekä maalivahti Veera Tammea. Kaikilla liigadebyytti ja huikea esitys heti ensimmäisessä pelissä. Muutenkin yhdeksän liigadebytanttia oli hieno lukema ja suurimmalla osalla vielä taustaa PKKU:n junioreista.

Kokonaisuuteen olen todella tyytyväinen, vaikka parannettavaa on vielä paljon, mutta joukkueen ilme näyttää kuitenkin todella hyvältä. Joukkue on todella sitoutunut ja yhtenäinen, mitä on todella vaikea voittaa. Sen päälle on hyvä rakentaa ja uskon, että ensimmäinen kotipeli JyPKiä vastaan on jälleen mahtava tapahtuma ja meillä hyvällä onnistumisella taas hyvät mahdollisuudet taistella voitosta”, Lehtihalmes toteaa lopuksi.

Dataline Sport | Molentum Oy