HPS-PKKU-ottelu päättyi kotijoukkueen 7-2 (3-1) voittoon

Kansallisen liigan 7. ottelu pelattiin osaltamme lauantaina Helsingissä. Vaikka tappio oli selvänumeroinen, pystyimme päävalmentaja Timo Lehtihalmeksen mukaan välillä myös toteuttamaan suunnitelmaamme.

”Parempi totta kai voitti, kuten jalkapallossa useimmiten käy. Halusimme lähteä rohkeasti haastamaan Hopsia ja vaikka HPS oli tietysti kaikilla mittareilla parempi, oli meillä omat aihiomme.

Ensimmäisen jakson esitys ei ollut missään nimessä hyvä ja meidän prässit jäi usein vajaiksi, mikä aiheutti paljon juoksukilpailuja. Tiedostimme, että vastaan tulee yksi sarjan parhaista joukkueista ja halusimme pystyä haastamaan hyvällä pallollisella tekemisellä sekä pystyä luomaan painetta vastustajan viimeiseen linjaan. Välistä onnistuimme hyvin, mutta liian usein jäimme vähän väliin. Toiselle jaksolle oli selvää, että seuraava maali tulee muuttamaan paljon pelin kuvaa ja kun selvisimme Hopsin todella kovasta paineesta toisen jakson ensimmäiset 15 minuuttia, meillä oli mahdollisuudet vielä tulla maalin päähän, mutta vastustajan maalivahti otti hienon torjunnan ja muutama minuutti myöhemmin tuli pelin tappanut 4-1 maali.”

Joukkue on vielä nuori, mutta suunta on oikea

”Totta kai pelillisesti voi miettiä lähestymistä aina uudestaan ja niin edelleen, mutta olen ylpeä joukkueesta, yritimme luoda painetta ja päästä kontrolloidusti Hopsin prässin ohi. Virheitä tulee, se on selvää ja niistä tulee oppia, mutta uskon, että olemme kaikesta huolimatta oikealla tiellä. Tämä joukkue, joka meillä on kasassa, on päässyt vasta muutaman kuukauden harjoittelemaan kokonaisuudessaan yhdessä ja se vaatii vielä aikaa. Uskon, että pystymme tästä kehittymään ja taistelemme vielä syksyllä tiukasti sarjapaikan suhteen.”

Pelistä löytyi myös ilonaiheita, ja Lehtihalmes nostaa esille erityisesti maalitekijät.

”Olen tietysti todella onnellinen sekä Annan että Miksun ensimmäisistä liigamaaleista. Etenkin Annan kausi on ollut todella rikkonainen ja tilanne alkaa nyt olla vähän lähempänä sitä, mitä se oli alkutalvesta. Molemmat pelaajat kunnossa olleessaan tuovat meille todella paljon lisäarvoa”, Lehtihalmes toteaa.

PKKU:n maalit: