Kausiennakko 2021

Kausi käynnistyy tänä iltana, joten on aika luoda katsaus kesän peleihin ja tunnelmiin.

Jos preseason 2020 oli haastava, niin tänä vuonna mutkia matkassa oli kymmenkertaisesti. Koko talven läpi jatkuneet koronarajoitukset tekivät joukkueharjoittelusta lähes mahdotonta, ja lopulta pääasemaan nousikin fysiikkaharjoittelu Mika "Jimbo" Jimenezin johdolla.

Joukkue harjoitteli kuntosalilla, portaissa ja lenkkipoluilla pienryhmissä, mikä vaati ylimääräistä ponnistelua niin henkisesti kuin fyysisestikin. Rauta nousi ja kreatiinia kului, mutta kentille pääsyä odotettiin malttamattomina pitkälle kevääseen saakka. Vakiovuorojen puuttumisesta johtuen aikataulut vaihtuivat viikottain ja taustat saivat tosissaan järjestää tapahtumia jonkinlaisen harjoittelun mahdollistamiseksi. Nuori ja motivoitunut ryhmä kuitenkin pysyi aktiivisesti mukana läpi pitkän taipaleen. Omalla tavallaan poikkeuksellinen määrä fysiikkaharjoittelua oli myös raikas tuulahdus normaaliin talveen verrattuna, mikä näkyi osallistujien määrässä. Iso kiitos talvesta kuuluu Jimbon lisäksi Crossfit Tuusulalle, jonka tiloissa nuoret miehet pääsivät tekemään voimaharjoittelua.

Ennestään nuori runko koki nuorennusleikkauksen talven aikana, sillä useampi kokenut pelaaja pisti rajoitusten aikana joko nappulat naulaan tai vaihtoi seuraa erinäisistä syistä. Muutama nuoremman kaartin edustaja lähti opiskelemaan ja osaa kutsui varusmiespalvelus.

Lähtijöiden joukossa ovat muun muassa Esa Velakoski (TuPS), Janne Kettunen (TuPS), Milo Jung (PPJ), Nino Mantere (vapaa agentti), Juuso Ahtinen (vapaa agentti), Tino Marttunen (TiPS), Tuukka Lehtinen (Nikinmäki United), Viljami Suihkonen (edari), Eetu Martikainen (opiskelu), Elias Hyytiäinen (TUPS/KP-75 AYJ) ja Robert Suomalainen (eläke). Nikko Ruokangas on toistaiseksi estynyt työkiireiden takia, mutta tulee toivottavasti loppukaudella mukaan. Armeijaan lähtivät Eetu Halonen, Aaro Nieminen, Miro Rinkinen ja Niko Rautionaho. Haluamme kiittää kaikkia lähtijöitä upeista kausista ja unohtumattomista hetkistä. Etenkin Esa ja Skede olivat osa kapteenistoa ja nostamassa joukkuetta syvyyksistä takaisin raiteilleen. Kaikkea hyvää jatkoon!️

Vaikka ovi on käynyt tiuhaan ulospäin, niin sisällekin on löytänyt muutama uusi ja vanha tuttavuus. Marraskuussa rinkiin liittyivät viime kaudella PKKU:n B-junioreissa pelanneet Jesse Norss, Rudolf Pohtila, Nuutti Laitila ja Henri Högström. Kesällä armeijasta vapautunut Akseli Halonen solmi sopimuksen tulevalle kaudelle ja hänen mukanaan porukkaan liittyivät maalivahti Antti Silvennoinen ja puolustaja Aleksi Hyytiäinen.

Seuran ulkopuolelta Klaukkalasta kaapattiin laitahyökkääjä Kalle Kantelinen, joka vakuutti valmennuksen pelatessaan Kerhoa vastaan NJS/2:n riveissä. Samalla Gnistanissa viime kaudella palloja liimannut Jaakko Juntunen tuli vahvistamaan maalivahtiosastoa. Alkuvuonna sekä Roope Nikander että Markus Viinikainen vapautuivat puolustusvoimista ja liittyivät takaisin joukkueen vahvuuteen välivuoden jälkeen. Myöhemmin keväällä ryhmään liittyivät toppari Santeri Bergman sekä vasemman pakin tontilla viihtyvä Markus Metso. Molemmat "vanhukset" ovat edustusjoukkueesta tuttuja kokeneita kettuja. Eetu Halonen ja Aaro Nieminen näkevät reservin auringon kesäkuun aikana, joten ringissä on jälleen kaivattua laatua ja laajuutta.

Moni tärkeä palanen joukkueen pitkäaikaisesta rungosta jatkaa odotetusti. Joukkueen paras maalintekijä Samuel Leivo iski juuri kaksi maalia Regions Cupin pelissä HIFK/2:a vastaan ja näyttää olevan kovassa iskussa kauden kynnyksellä. Toni Vesala on toivottavasti ehjänä ja sitä kautta isossa roolissa pelien alkaessa. Keskikentän keskellä peliä pyörittävät edelleen Masi Backström, Arttu Granat, Valtteri Laatunen ja Reda Khairy. Laidoilla viilettävät ikinuori Miikka Leinonen, aidosti nuori Atte Vanhanen, Max Mankin ja Samuel Puusaari. Puolustuspäässä luutivat Jani Salminen, Tuomas Laatunen, Joonas Setälä ja Samuli Kankaanpää. Maalilla jatkaa toista kautta putkeen Valtteri Hirvonen.

Harjoitusotteluita päästiin pelaamaan vasta toukokuun puolella, joten niiden perusteella ei voi vetää johtopäätöksiä kauden suhteen. Kaikilla on varmasti yhteispelaaminen ja kuntopohja hieman hakusessa, mutta joitain pointteja voidaan nostaa pelatuista harkkapeleistä. Ulkopuolisin silmin joukkue on saattanut heikentyä paperilla, mutta pitkä ja raskas talvi on tehnyt joukkueesta yhtenäisemmän ja vahvemman. Fysiikkaharjoittelu näkyy positiivisesti kaksinkamppailuissa ja puolustuspelaamisessa. Joukkue on viime vuoteen verrattuna astetta tiiviimpi paketti ja fiksumpi päätöksenteossa. Peliä rytmitetään paremmin, mutta kokemuksen puute näkyy välillä rauhattomuutena pallollisessa pelaamisessa.

Hyökkäyspäähän on saatu lisää nopeutta Kallen hankinnan ja Puusaaren paluun myötä. Lisäksi Atte Vanhanen on ottanut isoja kehitysaskelia talven aikana. Leivo on parantanut target-pelaamistaan ja kykenee paremmin suojaamaan palloa toppareiden syleilyssä, mikä luo aikaa ja tilaa muille hyökkäyspelaajille.

Keskikentältä tutut ikiliikkujat AG ja Masi ovat jatkaneet kehitystä ja molemmilta on nähty kypsempää sijoittumista ja pallollista pelaamista. Masi on hyvin ärsyttävä pelaaja vastustajalle, mutta korvaamaton lisä joukkueelle röyhkeällä asenteellaan, laadukkaalla syöttövalikoimalla ja terrierimäisellä pelitavallaan. AG on ottanut selkeän roolin joukkueen kapteenina ja näyttää liikkeellään ja asenteellaan esimerkkiä koko joukkueelle. Harjoituspeleissä mies on ollut harvinaisen tehokas ja iskenyt jo kaksi maalia, joista molemmat ovat olleet voittomaaleja. Akseli Haloselle on löydetty miehen fysiikkaa ja taitotasoa vastaava rooli keskikentän ylemmältä osastolta ja hänen edesottamuksia kannattaakin seurata tarkkaan kauden aikana. Miehen valtava työmoraali, juoksuvoima ja periksiantamattomuus kuvaavat hyvin joukkueen profiilia.

Tällä kaudella joukkueesta puuttuvat Milo Jungin kaltaiset korkean profiilin tähtipelaajat, mutta ryhmää on täydennetty motivoituneilla ja sitoutuneilla nuorilla. Tämä lähtökohtaisesti sopii päävalmentaja Riku Munukan kurinalaiseen pelitapaan, jota päästään nyt kolmatta kautta hiomaan. Pelaajamateriaali on pakottanut muokkaamaan taktisia elementtejä pariin edelliseen kauteen nähden, mutta toistaiseksi muutokset ovat jalkautuneet pelitapaan suhteellisen kivuttomasti. Miikka Leinosen ja Toni Vesalan kaltaiset kokeneet pelaajat ovat arvokkaita jäseniä joukkueen keski-iän lähennellessä 22 vuotta.

Kuten aikaisemmin on todettu, Kolmosen otteluohjelmaan on tullut koronasta johtuen isoja muutoksia. Viime kaudella kolmesta lohkosta yhdistettiin kaksi isompaa lohkoa, ja ottelut pelattiin yksinkertaisena 17 pelin putkena. Tänä vuonna lohkoja ei lähdetä sekoittamaan. Kaksinkertaisen otteluohjelman sijasta alkuun pelataan yksinkertainen 11 pelin kierros ja sen perään ala- ja yläloppusarjat. Kesän pisteet jäävät voimaan, joten jokaisella pelillä on merkitystä syksyä ajatellen. Viime kaudella kesä alkoi kolmella tasurilla ja viidellä tappiolla, joten tämän kaltaiseen aloitukseen ei ole varaa. Joukkueen ensisijainen tavoite on sijoittua kuuden parhaan joukkoon ja saavuttaa paikka yläloppusarjasta.

Kausi avataan Klaukkalan tekonurmella keskiviikkona 16.6. klo 20. Vastaan asettuu hyvinkin tutuksi tullut NJS/2, joka on jo neljättä kautta putkeen samassa lohkossa Kerhon kanssa. Joukkueet nousivat kahden yhteisen Nelosen kauden päätteeksi Kolmoseen ja viimeisin keskinäinen ottelu päättyi Kerhon 0-1 vierasvoittoon Akseli Halosen maalilla. Klaukkala ei ole koskaan ollut helppo paikka pelata ja vastassa on aina ollut nuori ja liikkuva ryhmä. Molemmat joukkueet ovat ilmeisesti kokeneet paljon muutoksia viime kaudesta, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka muutokset vaikuttavat voimasuhteisiin. Lisäksi Kalle Kantelinen tekee sarjadebyytin Kerhossa entistä joukkuettaan vastaan, mikä varmasti luo oman jännitteensä ottelun ympärille. Muutama avainpelaaja on ottelusta poissa loukkaantumisten takia, mutta kaiken kaikkiaan jalkeilla pitäisi olla iskukykyinen ryhmä. Tervetuloa seuraamaan pelejä ja kannustamaan Kerho voittoon!

VastaaLähetä edelleen

Dataline Sport | Molentum Oy