Naisten kausiraportti!

 
 

 

PKKU Naiset Kausi 2015-2016

 

Näin on taas yksi kausi naisten 1. divisioonaa saatu maaliin ja PKKU:n kannalta loppujen lopuksi iloisissa ja tunteikkaissa merkeissä. Kauteen lähdettiin parantamaan edellisen kauden asemia tuosta putoamisviivan yläpuolelta ylemmäs, mutta harmiksemme jouduimme taas tyytymään samaan tilanteeseen kuin vuosi sitten. Vieläkin täpärämmäksi tänä vuonna tilanteen teki se, että ratkaisu sarjapaikan säilyttämisestä tuli vasta viimeisellä kierroksella. Välillä uskoa koeteltiin rankasti, mutta ME tehtiin se!

Alkukausi lähti tuloksellisesti hyvin käyntiin. Pelasimme muutaman tasapelin sarjan ennakkosuosikkeja kuten JyPK:a, Kokkola F10:ä, IK Myrania ja GBK:ta vastaan. Voittokin napsahti RoPS:sta ja Pallo-Iiroista sekä kirvelevät tappiot VJS:sta, MPS:sta, Susista, ViFK:sta ja TuWesta. Otteiltaan nämä alkukauden pelit olivat hyvin ailahtelevia. Pallollinen peli kulki välillä mallikkaasti ja välillä helppojen virheiden takia vastustaja päästettiin aivan liian lähelle omaa maalia. Myös maalintekotehokkuus paistoi poissaolollaan ja epäonnistumisten kierre sen kuin kasvoi kasvamistaan.

Alkukauden hyvät otteet kuitenkin poimittiin voimavaraksi ja toiseen puoliskoon kautta lähdettiin tiedostaen asiat, joissa oli parannettavaa. Tiedossa oli, että syyskaudesta tulee rankka, sillä suurin osa pitkistä reissupeleistä ajoittui kauden loppuun ja muutama pelaaja ringistä jäi pois opiskelujen takia. Suurimpana takaiskuna oli se, kun joukkueen ainoa maalivahti Jenni Aarniva loukkaantui Rovaniemellä ja joutui jättämään pelit koko loppukaudeksi. Tämä oli henkisesti kova kolaus koko joukkueelle. Rovaniemeltä kotiintuomisina oli kuitenkin taistelupiste pelin päätyttyä 0-0. Loppukaudesta maalissa nähtiinkin B tytöistä lainattu Annamari Aittakallio, C tytöistä naisissa loistavan debyytin tehnyt Sesilia Pelkonen sekä HJK:n maalivahti Lotta Rosenström. Myös muutaman muun pienemmän ja isomman loukkaantumisen johdosta epävarmuus joukkueen sisällä kasvoi.

Loppukauteen mahtui kirveleviä ja vähän isompiakin tappioita, mutta yksi kauden kohokohta oli, kun joukkue matkasi Vaasaan ViFK:n vieraaksi. Mahdollisuudet voittoon oli tuossa pelissä, mutta 2-0 johtoasema kääntyi kotijoukkueen kovan painostuksen päätteeksi 2-2 tasapeliksi. Piste kärkipään joukkueesta oli kuitenkin tyydyttävä tulos ja loi taas uskoa omaan tekemiseen. Syyskaudella voitto irtosi vain VJS:sta ja tutuksi tulleet tasapelit niin ikään RoPS:sta ja ViFK:sta sekä IK Myranista ja sarjapaikan säilyttämisen varmistanut 1-1 tulos TuWesta. Tuon Turun pelin loppuvihellyksen jälkeen joukkue kävi koko tunteiden kirjon lävitse. Tietoa siitä, että riittääkö tasapeli varmasti, jouduttiin hetken aikaa odottamaan. Turusta kotiin tuolloin palasi onnellinen, huojentunut ja helpottunut joukkue.

Yhteenvetona kaudesta on todettava, että tavoitteeseen ei aivan päästy. Tilanteeseen nähden tulokseen on kuitenkin oltava jollainmäärin tyytyväinen, sillä sarjapaikka säilyi. Ailahteleva kuvaa hyvin kauden pelejä, sillä välillä jopa pelin sisällä taso saattoi tippua niin, että voitto suli viimeisillä minuuteilla ulottumattomiin. Kuitenkin myös tasonnostojakin pelien sisällä nähtiin. Peleissä huomasi myös sen, että johtoasemassa pelaaminen oli joukkueelle äärettömän vaikeaa. On selvää, että peliesitysten tulee olla tasaisempia ja johtoaseman menettämisen pelkäämiselle ei saa jatkossa antaa sijaa. Joukkue pääsi nauttimaan maalinteosta kauden aikana 20 kertaa. Välähdyksiä nähtiin myös siitä, kuinka pallo liikkui mallikkaasti pelaajalta toiselle ja kentällä olleet tilat löydettiin. Pelillisesti parannettavan varaa jäi ja näistä lähtökohdista ensi kautta aletaan rakentaa huilitauon jälkeen.

Joukkue haluaa kiittää kaikkia vastustajia. On hienoa nähdä, kuinka naisfutista arvostetaan ja jaksetaan nähdä vaivaa pelitapahtumien järjestämisessä. On ollut hienoa olla osana näitä pelejä. Ehkä meilläkin vielä joskus Tuusulassa päästään samalle tasolle. Kiitos myös pienelle taustaringille Päiville, Jaskalle, Ridalle ja Hemmolle, jotka tekivät koko kauden pyyteetöntä työtä joukkueen eteen. Ilman TEITÄ ei olisi MEITÄ. Kiitos yhteistyöstä myös HJK naisten joukkueelle ja onnea naisten liigan neljännestä sijasta.