Kerhon miehet voittoon

PKKU:n edustusjoukkue voitti Kalevassa käydyssä kärkikamppailussa Ponnistajat maalein 3-0. Samaan aikaan Helsingissä Allianssi otti kauden toisen voittonsa lattarijoukkue CLE:stä 0-2.

Pallokerhon kolmosen kärkiottelut jatkuivat perjantaina sateen kastelemalla Kalevan nurmella. Olosuhteet ehkä hieman vaikeuttivat peliä, mutta eivät onneksi kuitenkaan tehneet pelaamista mahdottomaksi.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli melko tasaista. Kotijoukkue aloitti hyvin ja olikin heti ensiminuuteilla siirtyä johtoon, kun Miro pääsi läpiajoon, mutta ratkaisu meni tällä kertaa etukulmasta ohi. Kerho sai alussa muutenkin hyviä hyökkäyksen aihioita rakennettua, mutta harvat niistä johtivat ratkaisuyritykseen.

Alun jälkeen Ponnistajatkin pääsivät peliin mukaan ja onnistuivat luomaan hieman painetta kotijoukkueen puolustukselle. Varsinaisille maalipaikoille se ei kuitenkaan päässyt ja alkoikin näyttää siltä, että tauolle poistutaan sopuisasti tasatilanteessa.

Vapauttava avausmaali syntyi kuitenkin aivan ensimmäisen puoliajan lopussa kulmapotkun jälkitilanteesta, jossa parhaiten hereillä tällä kertaa oli Phondo Wälläri, joka tuikkasi maalinedustalle elämään jääneen pallon viileästi kuudesta metristä verkon perukoille.

Tauolta kentälle palasi rohkea ja positiivinen kotijoukkue ja ehkä vähän väsynyt ja hyytynyt vierailija. Mitä pidemmälle jaksoa pelattiin, sitä useammin ja helpommin kerho pääsi vyöryttämään vauhdikkaita hyökkäyksiään, eikä ottelun voittajaa enää tarvinnut arvuutella.

Lopputulos jäi maltilliseen kolmenollaan, mutta aika rumatkin lukemat olisivat olleet mahdolliset. 2-0 -maali syntyi kun Miro piti kentällä Aksun vasemmalta tulleen liian korkean keskityksen ja keskitti pallon takaisin maalille vaihdosta kentälle tulleelle Sami Lehtoselle, joka taituroi päällään ja reidellään hienon maalin.

Kolmas maali oli niinikään vaihdosta tulleen Teemu Jäntin näytös. Teme voitti ensin pääpallon keskiympyrässä omille ja lähti etenemään kohti vastustajan maalia, sai syötön vasemmalle laidalle ja tyrmäsi 50-50 taklaustilanteessa vastustajan kanvesiin, murtautui boksin reunalta rangaistusalueelle ja syötti Mirolle maalinedustalle avopaikkaan. Miron viimeistely oli tyylikäs ulkkari. Aivan mieletön maali!

Kokonaisuutena pitää sanoa, että kerhon peli on mennyt eteenpäin. Enää ei ole sellaista turhaa hermoilua tasatilanteessa tai kun vastustajakin välillä saa pallon tai jopa hyökkäyksen, mitä oli alkukaudesta usein. Luottamus omaan tekemiseen ja taitoon näyttäisi lisääntyneen. Joukkue näyttää nopealta ja positiiviselta, kamppailuhalukkuus on myös hyvää luokkaa. Tätä joukketta on mukava katsoa.