Edari jatkaa lohkonsa kärjessä

Pallokerhon miehet kaatoivat perjantaina Kalevassa vierailleen MPS Old Starsin 5-0 toisen jakson maaleilla. Viikkoa aiemmin Itä-Hakkilasta oli haettu revanssi I-HK:sta niinikään toisen jakson maaleilla 0-2.

Sarjan keskikastissa majaileva vierailija näytti avausjakson perusteella koituvan melko vaikeaksi murrettavaksi, kun alun hyvästä painostuksesta ja muutamasta herkulisesta maalipaikasta huolimatta lukemat säilyivät sitkeästi nollanollassa. Pkku:n parhaat hyökkäykset tulivat ensimmäisellä jaksolla vasemmalta, jossa Phondo Wälläri näytti aivan liian liukkaalta pideltävältä vastustajilleen.

Parhaat paikat järjestyivät Akseli Haapalaiselle ja Sami Lehtoselle, mutta kuparinen jäi avausjaksolla rikkomatta. Viimeisen vartin aikana turhautuminen ja väkisin yrittäminen alkoivat vielä rikkoa muuten ihan kohtalaisen ehjän näköistä peliä, minkä seurauksena järkeviä hyökkäyksiä, saati hyviä maalipaikkoja, ei saatu enää luotua.

Toinen jakso alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi, eikä kerho saanut ottelua oikein kontrolliin selkeästä tasoerosta huolimatta. Vastustajakin pääsi pari kertaa puolivaarallisiin vastahyökkäyksiin. Parin vaihdon myötä (Joona Dyster ja Nino Mantere sisään) kotijoukkueen peli kuitenkin piristyi ja ensimmäinen maali syntyi noin 65 minuutin kohdalla, kun Nino tyylitteli hienosti pelatun läpiajon takakulmaan.

Tästä alkoi kerhon ilotulitus. Toisesta maalista vastasi koko ottelun pirteästi ja kovalla asenteella pelannut Miksu Leinonen, joka edellisestä tilanteesta tuomitsematta jääneestä pilkusta tuohtuneena kuljetti pallon väkisin kahden vastustajan välistä boksiin ja laukoi maalivahdin alta 2-0. Hieno maali, jossa yhdistyi taito ja tahto.

Vierasjoukkueen selkäranka sanoi tässä kohden naks ja Kerho pääsi nopeassa tahdissa latomaan vakuuttavat 5-0 lukemat taululle. Maalintekijöinä kunnostautuivat Dyster läpiajosta, Aksu pilkulta ja illan toisen maalinsa viimeistellyt Nino, jonka maali syntyi maalinedustan irtopallosta.

Kaiken kaikkiaan Kalevassa pelattiin oikein mukava kolmosen ottelu hyvässä säässä ja hyvässä kannustuksessa. MPS:lle pitää nostaa hattua omilla vahvuuksilla pelaamisesta. Joukkue oli vahva ja kovaotteinen, ja puolusti kurinalaisesti omaa maaliaan kymmenellä miehellä ja matalalla linjalla, jota oli vaikea murtaa.

Edellinen peli IH-K:n vieraana

Viikko sitten perjantaina kerho sai maksettua kalavelkoja, kun kauden avausottelun Kalevassa nimiinsä vienyt Itä-Hakkilan Kilpa joutui nöyrtymään kotonaan nolla kaksi. Ottelun käsikirjoitus oli se tavallinen: vastustaja puolustaa syvällä ja yrittää kovalla taklauspelillä pilata Kerhon pelihuumorin. Kotijoukkue pääsikin välillä vaarallisiin vastahyökkäyksiin, mutta maaleista vastasi Pkku.

Maalintekijöinä Vantaalla olivat tutut ratkaisijat. Miksu teki avausmaalin Ninon ja Aksun esityöstä ja Toisesta maalista vastasi Dyster Phondon ja Ninon alustuksesta.

Pkku:n seuraava ottelu pelataan Kalevassa ensi perjantaina 12.8 klo 19.30. Vastustajaksi saapuu Sipoosta aina vaarallinen Sudet.