Pallokerho Keski-Uusimaa ja Pakkalan Palloseura yhteistyöhön

18.06.2021

PKKU ja PPS ovat sopineet yhteistyöstä pelaajapolun rakentamiseksi.

Pakkalan Palloseurassa tehdään kehitystyötä, jonka yksi askel on viedä pelaajapolku uudelle tasolle. Pelaajapolulla pyritään mahdollistamaan Pakkalan Palloseuran tavoitteellisimmille ja kyvykkäimmille pelaajille kilpailullisempi sekä kehittävämpi ympäristö. Mahdollinen pelaajan ohjaus tehdään lähtöseurassa keskustelulla ja yhteistyössä valmennuspäälliköiden, oman valmentajan sekä tietenkin perheen kanssa.

  • "PPS nostaa tasaiseen tahtiin urheilullista tasoaan ja mielestäni solmimamme yhteistyö sopii hienosti nykyisen toiminnan tueksi. Yhteistyötä helpottaa kovasti se, että PPS toimijat ovat hyvinkin tuttuja PKKU:ssa (PKKU-taustaisia Soto, Eskelinen, Olin-Bolin)", kertoo PKKU valmennuspäällikkö Turpeinen.
  • "Käytännössä tämä tarkoittaa, että seurallamme on nyt yhteistyökumppanina seura, johon ohjata lahjakkaimpia pelaajia, mikäli emme seurassamme pysty tarpeeksi haasteita tarjoamaan. PKKU on luotettava ja merkittävä kilpajalkapalloon erikoistunut seura. Olen erittäin tyytyväinen solmitusta yhteistyöstä. Siitä hyvä ja toimiva esimerkki PKKU:n ja HyPS:n välillä", toteaa PPS:n valmennuspäällikkö Soto.

Pakkalan Palloseura on Keski-Vantaalla toimiva paikallinen kasvattajaseura, jonka pelaajamäärä on hyvässä kasvussa. Seurassa harrastaa viikoittain lähes 600 jäsentä. Harrastajia seurassa on 5-vuotiaista aikuisten kuntofutikseen.

Seuran tärkeimmät urheilulliset tavoitteet ovat:

  • taata laadukas ja kestävä harrastus lähialueella lapsesta aikuiseen.
  • kasvattaa tavoitteellisimmista ja kyvykkäimmistä pelaajista pelaajia, jotka pärjäävät vaativammassa ja kilpailukykyisemmässä ympäristössä.

Seuran fokus on laadukkaassa, monipuolisessa ja pitkäjänteisessä kehitystyössä.

  • Innostetaan ja haastetaan pelaajia peruspelaamisen kehittämiseen sekä henkilökohtaisen taitotason parantamiseen.
  • Ei haeta väkisin menestystä ja opeteta esim. vain yhtä pelitapaa, jolla saadaan nopeasti menestystä.
  • Joukkueen kilpailullinen menestys ei saa olla ainoa mittari, vaikka menestystä ei saa myöskään vähätellä.
  • Tuetaan kahden lajin harrastamista niin lapsiurheiluvaiheessa kuin nuorisourheiluvaiheessa.

Valmennuspäälliköt Turpeinen ja Soto toteavat yhteen ääneen, että sovitulla yhteistyöllä saavutetaan seuraavia etuja:

  • PKKU - pelaajapohja laajenisi, jolloin olisi mahdollisuus entistä motivoituneidenpien ja edistyneidenpien joukkueiden kasaamiseen - yhteisiä valmentaja- ja pelaajatapahtumia
  • PPS - kilpailullisimpien pelaajien seuraava askel pelaajapolulla olisi kaikkien tiedossa ja tapahtuisi seuran ohjaamana - yhteisiä valmentaja- ja pelaajatapahtumia
Dataline Sport | Molentum Oy