Palloliiton ohjeita seuroille koronavirusepidemiaan liittyen

Palloliiton ohjeita seuroille koronavirusepidemiaan liittyen

03.03.2020

Kiinassa käynnistyi alkuvuonna uuden koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19). Epidemiatilanne muuttuu jatkuvasti, joten siksi tulevaisuuden tilannetta, ihan lähipäivienkin osalta, on mahdoton ennustaa.

Tällä hetkellä tartuntariski on suurentunut Manner-Kiinan lisäksi Iranissa, Etelä-Koreassa sekä Pohjois-Italiassa Veneton, Lombardian, Piemonten ja Emilia-Romagnan alueilla. Suomalaisten matkustamista ei toistaiseksi rajoiteta koronaviruksen takia eikä mahdollinen tartunta estä pääsyä takaisin Suomeen. Manner-Kiinaan matkustamista ei toistaiseksi suositella. Muille epidemia-alueille matkustamisessa on hyvä käyttää erityistä harkintaa.

Palloliitossa seurataan ulkoministeriön matkustustiedotteita jatkuvasti maajoukkueiden matkojen osalta. Ulkoministeriön verkkosivuilta löytyvät uusimmat matkustustiedotteet.

Palloliitto korostaa huolellisen käsihygienian merkitystä kaikessa kanssakäymisessä. Joukkueiden edustajille ja erotuomareille suositellaan kättelyn välttämistä ottelutapahtumien yhteydessä. Palloliitto suosittelee, että jokaisella pelaajalla on oma juomapullo eikä yhteisiä juomapulloja käytetä. Ottelutapahtumien järjestämisen osalta Palloliitto seuraa mahdollisia viranomaisten tekemiä ohjeita ja suosituksia yleisötapahtumiin liittyen.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, toimi paikallisten terveydenhuoltoviranomaisten ja THL:n ohjeiden mukaisesti ottamalla yhteyttä paikalliseen viranomaiseen ennen päivystykseen haketumista. Toimi näin myös, jos olet ollut läheisessä kontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön.

THL:n tiedotusta koronavirustilanteesta voi seurata täältä >>

THL: käsienpesu ja yskimiseen sivuun pääseet täältä >>

Dataline Sport | Molentum Oy