Kerhon TB-joukkue on valmis ottamaan haasteen vastaan, kun tosipelit starttaavat

Kerhon TB-joukkue on valmis ottamaan haasteen vastaan, kun tosipelit starttaavat

12.01.2021

Joukkuetta kuvailisin pelottomaksi, periksiantamattomaksi ja hyvin yhteenhitsautuneeksi.” Näin Matias ”Matu” Ravi kuvailee joukkuetta, jonka hän johdattelee pian SM-karsintoihin. Kerhon TB-joukkueen tavoite on selkeä: SM-sarja kesällä 2021.

Matias Ravilla on takana ensimmäinen vuosi Kerhon B-tyttöjen päävalmentajana ja näin ollen kauteen valmistautuminen uuden valmennustiimin kanssa on lähtenyt hyvin käyntiin. Omat haasteensa toimintaan tuo vallitseva koronatilanne, mutta tästäkin huolimatta on päästy lähelle täysipainoista harjoittelua B-tyttöjen osalta.

Joukkue aloitti lokakuun puolivälissä valmistautumisen tuleviin SM-karsintoihin. Harjoituksissa on ollut mukana 25 B-ikäistä pelaajaa ja erittäin positiivista on se, että viime kauden kahdestakymmenestä 2005-syntyneestä pelaajasta siirtyi B-ikäluokkaan 19 pelaajaa. Lisäksi joukkueen vahvuuteen on liittynyt Kuusysistä siirtyvä Jia Haapea (PU-62, Candor CF/ Espanja, Kuusysi).
-
PKKU:ssa minua viehätti hyvä valmennus ja laaja pelaajarinki sekä realistiset mahdollisuudet päästä Kansalliseen Liigaan lähivuosina. Täällä näkee, että valmennus haluaa viedä niin joukkuetta kuin pelaajia eteenpäin. Treenit on ollut hyviä ja kaikki tekee parhaansa, Haapea kertoo kokemuksistaan Kerhossa.

Iso osa joukkueen pelaajista on vakiokasvoja alueleireillä ja lisäksi Hilla Romppanen (-05) ja Inka Sokka (-05) ovat jo päässeet vetämään Suomen sinivalkoisen pelipaidan ylleen maajoukkueessa. Silja Jahnukainen (-05) ja Viivi Nikoskelainen (-05) olivat edellisellä leirillä varapaikalla.

Inka Sokka on TuPS-taustainen pelaaja ja edustanut Kerhossa ikäluokkajoukkueen perustamisesta lähtien. Inka on ollut tyytyväinen kauden alkuun ja joukkueen toimintaan sekä näkee yhteistyön TB- ja naisten joukkueen väillä toimivana:

- Kun on uusi valmentaja, täytyy taas näyttää enemmän mitä osaa. Matun kanssa joukkueelle on tullut näyttämisen halu, mikä myös motivoi. Jarkko, vanha T05 valmentaja ja naisten päävalmentaja, sekä Matu toimivat hyvin yhteen. Meille pelaajille yhteistyö on selkeää, ohjeet ovat selkeitä ja kentällä saa myös toteuttaa omia visioita. Matu antaa valmentajana sopivasta vapautta olla luova.

Joukkue harjoittelee hyvällä asenteella ja tekemisestä näkyy halu saavuttaa seuraavat tavoitteet omassa kehityksessä.

- Rosterin suuruus mahdollistaa terveen kilpailutilanteen jokaiselle pelipaikalle ja tämä tottakai on tuonut myös hyvää, positiivista virtaa jokaiseen harjoitustapahtumaan, kertoo Ravi.

- Vaikka paljon harjoituspelejä on jouduttu perumaan ennen SM-karsintoja, niin näkisin joukkueen olevan valmis ottamaan ison haasteen vastaan helmikuun alussa, kun tosipelit starttaavat. Joukkueen isoimman rungon muodostavalla 05-ikäluokalla on kova näytönhalu ja ryhmään saadaan kokemusta ihan naisten peleistä asti. Luonnollisesti myös joukkueen hieno kausi TB:n 1. divisioonassa antaa hyvät lähtökohdat tulevaan kauteen, Ravi arvioi tulevaa.

TB-ikäluokan pelaajat ovat oikealla tiellä. Joukkue harjoittelee paljon yhdessä naisten kanssa, mikä antaa sopivaa lisähaastetta jokapäiväiseen tekemiseen ja ajaa nuoria pelaajia vielä enemmän kohti omaa parasta tasoaan. Pelaajapolku vie nuoria tyttöpelaajia Kerhossa entistä valmiimpana kohti naisten pelejä.

Dataline Sport | Molentum Oy