PKKU P14 voitti historiallisen Suomen mestaruuden

P14 Joukkueen kaudesta ja viime viikolla pelatusta SPL-lopputurnauksesta ei draamaa puuttunut. Joukkueen nousujohteinen kausi sai myös PKKU:lle historiallisen päätöksen joukkueen voittaessa ikäluokkansa Suomenmestaruuden ensimmäisenä Kerhon historiassa.

Varmasti kauden alussa ei kukaan täysin vakavissaan ajatellut, että kausi päättyisi Suomen mestaruuteen. Alkukauden pelit menivät vaihdellen voitto ja sitten perään tappio. Kauden puolivälissä ei ollut itsestään selvää, että Liigan Eteläsarjan kärkiporukkaan yltäisimme.

Pelisuoritukset kuitenkin tasoittuivat ja niinpä pääsimme mukaan lopputurnaukseen, joka pelattiin jalkapallopyhätössä Eerikkälässä 29.9-1.10.2021.

Alkusarjaan kuului kolme ottelua, joissa vastaan asettuivat Kups, JJK ja FC Honka. Kaikki ottelut olivat erittäin tasaisia ja kovatempoisia, mutta kuitenkin rehtiä vääntöä. Alkusarjan saldo oli nousujohteinen tappio, tasapeli ja voitto. Kuten kaikille voittavilla joukkueilla, meilläkin oli hieman tuuria matkassa, koska päädyimme JJK:n kanssa tasapisteisiin ja turnauksen sääntöjen mukaan ylempään jatkosarjaan pääsyn ratkaisi arpa, jonka voitimme.

Ensimmäisessä jatkopelissä vastaan asettui Ilves. Menimme ottelussa johtoon 11 minuutin kohdalla läpiajosta. Ilves jatkoi taistelua ja muutamaa minuuttia myöhemmin maalinedustan tilanteessa vihellettiin meitä vastaan rangaistuspotku ja kaiken lisäksi ja kaikkien yllätykseksi nostettiin topparille punainen kortti. Ilves tasoitti pilkulta ja me jäimme alivoimalle. Valmennus muutti ryhmitystä ja pelasimme taktisesti hyvin ja suurella sydämellä töitä tehden. Peliaika päättyi tasapeliin ja päädyimme voittomaalikilpailuun, jossa tuli onnistumisia, sekä laukaisijoille, että maalivahdille, joka nappasi kaksi vetoa kiinni. Voitimme 3-1!

Välierässä vastaan asettui HJK, jolle olimme kärsineet suurinumeroisen tappion viimeisessä sarjapelissä edellisellä viikolla. Tähän matsiin PKKU kuitenkin lähti hakemaan revanssia, puolustusvoittoinen muodostelma oli taktisesti erittäin toimiva ja joukkue pelasi kurinalaisesti ja uhrautuvasti. Ensimmäisen jakson lopussa saimme jälleen läpiajon saimme tehtyä 1-0 johtomaalin, joka jäi myös lopulta lopputulokseksi. Lainaus nimettömänä pysyttelevältä PKKU puolustajalta: ”Me pelattiin pussia ja Klubi painoi koko pelin päin meidän seinää, saamatta yhtään vaarallista tilannetta aikaiseksi!”. Tämä oli taisteluvoitto ja koko joukkueen työn tulosta!!

Tässä vaiheessa viimeistään minäkin aloin jo katsella finaalia vähän sillä asenteella, että tämä porukka ei kullasta ihan vähällä luovu, sen verran kova yhteishenki, meininki ja itseluottamus joukkueessa oli. Siispä, asiat tärkeysjärjestyskeen auton keula jälleen kohti Eerikkälää ja finaalipeliä.

Finaalissa vastaan tuli FC Inter, joiden kanssa sarjapelit aina olleet tasaisia. Kerho tuli peliin jälleen hyvin valmistautuneena ja hyvällä taktiikalla. Olimme heti alusta vaarallisia ja loistavan syöttökuvion jälkeen saimme pallon maalin jo toiselle minuutilla, 0-1 Kerholle. Kerhon pienehkö, mutta sitäkin äänekkäämpi kannustusjoukko hallitsi helposti hallin ilmatilaa. Peli jatkui tasaisena ja nopeatempoisena, tilanteita syntyi molempiin päätyihin. Ensimmäisen jakson lopussa Inter pääsi iskemään tasoituksen 1-1. Kenties tasoituksen innoittamana, Inter sai hieman uutta puhtia. Kiitos jämäkän puolustuspelaamisen, pian toisen jakson alun jälkeen Kerho sai uudelleen enemmän ja enemmän hyökkäyksiä Interin päätyyn. Vahvoista esityksistä huolimatta täysiaika tuli tasatilanteessa 1-1. Hieman happea ja jatkoajalle, mukana muutama pari tuoreita jalkoja ja teroitettu pelitaktiikka. Me otetaan tämä! Peli oli kiivasta ja fanikatsomossa meinasi välillä jo monien ääni hävitä, olisiko syynä ollut hallin kuiva ilma vai joidenkin fanien mielestä pari viheltämättä jäänyttä tilannetta kentällä. Niin tai näin, kentällä taisteltiin ja jatkoajan toisen jakson loppupuolella pääsimme jälleen johtoon, 1-2 Kerholle. Muutama minuutti kiivasta peliä ja loppuvihellys. PKKU on Suomen mestari. Wau!

Valmentaja Hessu Karmala: ”Joukkue teki kaiken mitä voittaminen vaatii, keskittyi olennaiseen ja pelasi joukkueelle antamalla kaikkensa. Kenties isoin asia oli positiivinen ja kannustava ilmapiiri. Joukkuekavereiden esimerkillinen asenne, innostus ja heittäytyminen auttoi koko jengia nostamaan tasoaan huomattavasti. Tämä on kehittymistä ja näkyy varmasti myös tulevaisuudessa.”

Turnausta numeroina:

6 peliä (tappio, tasuri, voitto, voitto, voitto, voitto)

1 Voitettu voittomaalikilpailu

1 Voitettu jatkoaika

9 tehtyä maalia

5 päästettyä maalia

Pari levyä buranaa

5 pulloa kylmäsuihketta

8 pussia kylmää

Muutama rulla teippiä

1 reissu Forssaan hakemaan huollolle tarvikkeita

40-50 pulloa urheilujuomaa

Kymmenkunta tolppalaukausta

Satoja hymyjä

Satoja stemppauksia

Riemu oli mieletön voiton jälkeen ja kun tajuttiin vielä se, että tämä on ensimmäinen kerta PKKU:n historiassa. Seuranneet seremoniat talletettiin lukuisiin kuviin ja videoihin ja pikkuhiljaa päästiin kotimatkalle, kultamitalit kaulassa, hymy huulilla.

Onnea koko joukkueelle, valmentajille, huollolle, taustoille, faneille ja vanhemmille! #terkutfaneille #PKKU #PKKUP07

Kiitos turnauksesta ja koko kaudesta kaikille valmentajille, huollolle ja taustoille.

Kuvat:

Esa Timonen

Juttu:
Jari Marjo

Dataline Sport | Molentum Oy