Alkusarja lähestyy loppua

Yksinkertainen runkosarja on kahta peliä vaille valmis ja joukkue on yltänyt tavoitteisiin lähes suunnitellusti. Regions' Cupissa joukkue voitti HIFK/2:n ja SexyPöyt, mutta kolmannella kierroksella tuli seinä vastaan, kun hallitseva mestari TiPS oli parempi rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi tasan 0-0, joten joukkue voi olla itsestään ylpeä. Kolmosessa yhdeksästä pelistä saldona on viisi voittoa, kaksi tasuria ja kaksi tappiota. Pisteitä on kertynyt 17 kappaletta, millä sijoitutaan C-lohkossa sijalle 5. Yläloppusarjaan selviytyminen vaatii vähintään yhden pisteen viimeisestä kahdesta ottelusta, joten torstaina koittavassa Tuusulan derbyssä pelataan kovilla panoksilla. Keväällä Kerho asetti tavoitteeksi yläloppusarjaan selviytymisen ja sen jälkeen mahdollisimman korkealle sijoittumisen. Eroa kärkeen on nyt seitsemän pistettä ja voittokantaan palaaminen on tärkeää loppukautta ajatellen.

Virallisissa otteluissa joukkueen maalipörssiä johtaa Kalle Kantelinen neljällä maalilla. Toisena on ehkä jopa yllättäen keskikentän terrieri Masi Backström kolmella täysosumalla. Masi on maalien lisäksi kunnostautunut ottamalla viisi varoitusta sarjapeleissä, mikä on kolmasosa koko joukkueen saldosta. Joukkue on tähän mennessä iskenyt 19 maalia ja päästettyjä on kymmenen kappaletta. Tilastollisesti siis kelvot kaksi maalia per ottelu ja omissa on soinut kerran per matsi. Peli on ollut suhteellisen kurinalaista ja lopputulokset vähämaalisia. Sarjassa vain kaksi joukkuetta on päästänyt vähemmän maaleja, mikä on hyvä osoitus yhtenäisyydestä ja toimivasta puolustuspelistä. Tehdyissä maaleissa Kerho on kuudennella sijalla, joten tämä lienee yksi kehityskohteista.

Peliesiyksissä on ollut jonkin verran ailahtelevuutta, mikä on luonnollista nuorelle joukkueelle. Nuorimmista pelaajista useampi on ollut läpi kauden joukkueen runkopelaajia ja kasvanut nopeasti Kolmosen vaatimalle tasolle. Etenkin -03 syntynyt laitapuolustaja Henri Högström on vakiinnuttanut paikkansa avauksessa tasaisilla otteillaan. Atte Vanhanen on tehnyt kaksi tärkeää maalia ja esiintynyt vahvasti parin viimeisen viikon aikana. Keskikentällä Nuutti Laitila on vakuuttanut ja tulee varmasti saamaan paljon vastuuta syksyn aikana.

Kokeneemmista pelaajista etenkin Santeri Bergman on rauhoittanut puolustusta ja vahvistanut boksipelaamista molemmissa päädyissä. Kapteeni Arttu Granat pelaa parasta kauttansa keskikentällä ja miehen liike on hyvin kevyttä tällä hetkellä. Eetu Halonen on armeijasta kotiuduttuaan ollut odotetun vahva ja parhaimmillaan mies olisi laadukas pelaaja sarjatasoa tai kahta ylempänäkin. Hyökkäyspäässä Samuel Puusaari ja Kalle Kantelinen ovat molemmat tuoneet uudenlaista uhkaa nopeudella ja suoraviivaisuudella, jota joukkueesta viime kaudella puuttui.

Otteluennakko TuPS-PKKU/2 torstaina 19.8. klo 19:00 Tuusula UK N1

Ottelua isännöivä TuPS on juuttunut lohkon toiseksi viimeiselle sijalle ja taistelee säilymisestä, mikä näkyy varmasti torstain kamppailussa. Joukkueesta löytyy paljon laatua ja kokemusta, eikä Kerho aliarvoi vastustajaa. Derbyn tunnelataus muuttaa asetelmia ja sarjataulukkoa on turha katsella. Ottelu pelataan Tuusulan pienehköllä pelinurmella, jossa erikoistilanteita vahvasti painottava TuPS on ollut aina vahva ja vaikea vastustaja.

Kerholla on viimeisen kolmen viikon aikana ollut paljon poissaoloja loukkaantumisista ja karanteeneista johtuen, mutta toistaiseksi pelaajatilanne näyttää hyvältä. Nivusvammasta koko kauden kärsinyt Akseli Halonen saattaa olla pelikunnossa torstaina ja toppariosastolle saadaan vahvistusta, kun Niko Rautionaho pääsee lomille varusmiespalveluksesta. Kauden avauksessa nilkkavamman saanut ja pitkään kuntoutunut Samuel Leivo alkaa olla jälleen täydessä pelikunnossa, joten sairastupa on melkein tyhjillään. Jesse Norss on selkävaivojen takia vähintään kaksi viikkoa sivussa. Joukkueella ei ole pelikieltoja, mutta laitahyökkääjä Max Mankin on koronan takia lepovuorossa.

Joukkueen edellinen peli päättyi tasapeliin MPS/2020 vastaan, ja Kerho lähteekin torstain otteluun nälkäisenä. Kerhon Kuntopuntari näyttää edellisestä viidestä matsista kolmea voittoa, yhtä tappiota ja yhtä tasapeliä. TuPS:n edellinen peli sen sijaan päättyi niukkaan 3-1 tappioon Konnun vieraana.

Pelaajien vuorotyöt sekoittavat jonkin verran harjoittelua, mutta joukkue kokoontuu vielä maanantaina ja keskiviikkona ennen torstain koitosta. Tavoitteena on saada hyvä valmistautuminen ja taisteluhenki seuraavaan otteluun. Tervetuloa seuraamaan Hyrylän derbyä torstaina 19.8. klo 19 Tuusulan nurmelle!

Dataline Sport | Molentum Oy