Pkku voittoon Lahti Akatemiasta

Pallokerhon miesten joukkue otti toisen peräkkäisen voittonsa Kalevassa pelatussa 1-0 -kotivoittoon päättyneessä ottelussa. Ottelun ainoasta maalista vastasi toisessa peräkkäisessä ottelussa onnistunut Teemu Jäntti.

Olosuhteet jalkapallon pelaamiseen Kalevan nurmella olivat jo oikein hyvät kentänhoidollisesti haastavan alkukesän jälkeen. Ensimmäisellä jaksolla saatu vesikuurokin vain sopivasti liukasti pelialustaa ja teki pallon liikuttelusta nopeampaa. Kovin hyvätempoista ottelua ei tästä huolimatta nähty, vaan molemmat joukkueet pelasivat pääosin hermostuneesti ja virheitä vältellen.

Paremmat paikat ensimäisellä puoliajalla sai silti rakennettua Kerho. Muutamaa minuuttia ennen taukoa pallon maaliin onnistui toimittamaan Teemu Jäntti, joka sai vasemmalta laidalta läpi juosseelta Saku Haikolta erinomaisen syötön takaviistoon pilkun kohdalle ja laukoi hyvän ykkösen jälkeen pallon varmasti oikeaan alakulmaan.

Toisella jaksolla peli piristyi hieman ja vähän vauhdikkaampiakin jaksoja nähtiin, kun vierailija joutui avaamaan peliään ja Pkku pääsi iskemään nopeita vastahyökkäyksiä kuitenkaan enää maalinteossa onnistumatta.

Jos ensimäisellä puolikkaalla ei murtautumisyrityksiä juuri ollut, niin toisella niitä tuli molemmille joukkueille jo aivan hyvä määrä. Syöttöjen laatu ja ajoitus vain oli vielä riittämätöntä loistotilanteiden luomiseksi, mutta kyllä näilläkin paikoilla olisi vähän isompi kotivoitto ollut perusteltu. Mm. Jäntille siunaantui vielä aivan samanlainen avopaikka, josta maalikin syntyi, mutta laukaus viipyi ja puolustus ehti peittämään.

Lahdellakin oli yksi todella vaarallinen tilanne, jossa maali näytti jo hetken todennäköiseltä, mutta ottelun pelaajaksi valittu Joonas Puljujärvi ja debyyttiään Pallokerhossa pelannut lainaveskari Lauri Jylhä hoitivat tilanteen näyttävillä heittäytymisillään.

Kunnollista kiriä ei vierailija saanut aikaiseksi, vaan Kerhon olisi pitänyt pystyä naulaamaan ottelu lopun paikoistaan. Yhden maalin voitosta saa kuitenkin saman määrän pisteitä, joten ei tässä kovin paljoa kannata kritisoida. Joukkueen peli kehittyy kuitenkin oikeaan suuntaan ja vauhdikkaita otteluita on varmasti vielä läihiaikoina odotettavissa.

Vierasvoitto Kouvolasta

Edellisessä ottelussaan Pkku voitti vieraskentällä Kouvolan Sudet maalein 0-2. Maalintekijöinä kunnostautuivat Mosawer Ahadi ja Teemu Jäntti. Junnut näyttäisivät saaneen maaliputken päästä kiinni!

Seuraava kotiottelu pelataan Kalevassa la 8.7. klo 17.00. Vastustajaksi silloin saapuu Mikkelin Palloilijat. Sitä ennen Pkku pelaa vielä Kotkassa KTP:tä vastaan  1.7.