Pkku – SV 5-0

Kerhon miehet jatkoivat vakuuttavia esityksiään voittamalla perjantaina Kalevassa Sipoon sudet.

Ottelun käsikirjoitus oli tällä kertaa virkistävän poikkuksellinen siihen nähden mihin Kerhon viimeaikojen peleissä on totuttu, kun ottelu saatiin käytännössä ratkaistua ensimmäisellä puoliajalla, eikä tutuksi tullutta sumputusta ja siitä seurannutta hidasta ja vähän hermoilevaa peliä eilen nähty.

Pkku aloitti maalinteon heti ensi minuuteilla, kun Vade Homanen puski Miksun antaman kulman takatolpalta voimalla sisään. Jatkoa seurasi parin minuutin päästä. Asialla oli tällä kertaa Aksu, joka tyylitteli 2-0 hienon sommitelman päätteeksi.

Tässä tilanteessa kotijoukkueen pelikuri hieman petti ja Sudetkin pääsivät hyökkäämään nopeitten laituriensa ja kotijoukkueen huolimattoman syöttelyn avustuksella. Erään tällaisen seurauksena Ahtisen Juusokin joutui Kerhon maalilla venymään parhaimpaansa. Tästä seuranneet Juuson ankarat ja melko äänekkäät moitteet vaikuttivat onneksi nopeasti, ja omaa tehokasta ja hyvin maalitilanteita tuottavaa peliä maltettiin taas alkaa pyörittää.

Kerho hyökkäsi koko pelin ajan monipuolisesti ja vauhdikkaasti. Nähtiin topparin avauksia linjan taakse, vastustajan muodon sisällä pelattuja syöttökombinaatioita kuin myös laiturien nopeita tempokuljetuksia, jollaisesta rakentui myös Kerhon kolmas maali. Asiantuntijaraadin ottelun pelaajaksi nimeämä, taas kerran ihailtavalla työmoraalilla uurastanut Miksu Leinonen murtautui vastustajan estelyistä välittämättä vasemmalta boksiin ja syötti maalinedustalla päivystäneen Lehtosen Samin avopaikkaan, josta tämä ei erehtynyt. Kolme nolla ja tauolle.

Toisella puoliajalla kotijoukkue jatkoi vauhdikasta myllytystään, eikä vaihtorumba sekoittanut peliä juuri yhtään. Kentälle vaihdosta tulleet Lada Laatunen, Nevis-Ville, supervaihtomies Nino sekä Wällärin Bobi toivat kentälle lisää energiaa ja sähinää, eikä neljättä maalia tarvinnut enää kauaa odottaa. Hyvän ottelun pelannut Velakosken Esa kaadettiin voimakkaan kuljetuksen päätteeksi boksissa ja jo kuuteen peräkkäiseen otteluun pisteputkensa venyttänyt Nino laukoi pilkulta varmasti 4-0.

Pkku:n peli ei ottelun loppuvaiheissa ollut ehkä äärimmäisen kontrolloitua, mutta viihdyttävää se kyllä oli. Maalipaikkoja syntyi hyvällä tahdilla, ja vähän paremmalla viimestelyllä maaleja olisi syntynyt enemmänkin. Loppulukemat iski lähietäisyydeltä Joona Dyster hienojen harhautusten päätteeksi.

Kerhon pelissä on tällä hetkellä paljon ihailtavia asioita, joista pitäisi kirjoittaa, mutta nostetaan niistä tässä esiin kaksi eilisessä ottelussa silmiin pistänyttä. Pulju ja Hyytiäisen Allu toppariparina on tälle tasolle todella rauhallinen, dominoiva ja hyvin toisiaan täydentävä. Näitä olisi mukava nähdä enemmänkin yhdessä.

Toinen nosto on Kerhon keskikenttä, jossa pelasi eilen todella energisesti ja väkevästi Vade, Jäntin Teemu ja Haapalaisen Aksu. Tässä kolmikossa yhdistyy hyvällä tavalla kamppailuvoima, luovuus ja energinen liike. Maaleitta eilen jäi ainoastaan Teme, jonka pommit jäivät tällä kertaa suutareiksi, vaikka katsomossa oltiinkin varmoja, että vähintään yksi uppoaa tänään. Jos nämä saavat lisää yhteisiä pelejä alle ja sitä myötä parannettua yhteistyötään, niin pysäyttäjää ei ihan heti löydy. Myös ottelun lopussa nähty yhdistelmä Teme – Lada – Nevis toimi hienosti.

Seuraava kotiottelu pelataan Kalevassa lauantaina 27.8 klo 15.00, jolloin vastustajaksi saapuu Tikka Espoosta.