PKKU hienoon voittoon Mikkelin Palloilijoista

Pallokerho nousi ensimmäisen puoliajan tappioasemasta vakuuttavaan voittoon iskemällä toisella jaksolla neljä upeaa osumaa 4-1- voittoon päättyneessä ottelussa.

Ottelu MP:tä vastaan Kalevan urheilupuiston jo miltei samettiseksi muuttuneella nurmella alkoi tunnustelevasti, eikä kumpikaan joukkue halunnut ottaa mitään riskejä tai pyrkiä useammalla miehellä eteenpäin. Yritykset olivat lähinnä yhden-kahden pelaajan tunnusteluita vastustajan puolustukseeen.

Kerho alkoi pikkuhiljaa saada vaarallisempia hyökkäyksiä ja puolittaisia murtautumisia vastustajan selustaan, mutta kesken alkavan painostuksen MP iski ottelun avausmaalin tilanteesta, joka vaikutti jo selvitetyltä. Vierailija pääsi hyökkäysalueella voitetun kakkospallon jälkeen pelaamaan pallon linjan taakse boksiin, josta laitahyökkääjä viimeisteli maalivahdin torjunnan kautta taukotilanteeksi 0-1.

Toiselle puoliajalle kentälle saapui täysin uudistunut ja piristynyt Pallokerho, jonka pelaamisessa alkoi näykyä jo vähän viimevuotista periksiantamatonta ja väsymätöntä hyökkäyspeliä. Eteenpäin lähdettiin nopeammin ja useamman pelaajan voimin ja liike vastustajan linjan taakse oli agressiivista.

Kotijoukkueen avausmaali oli kaunista katsottavaa: Mosawer Ahadi pelasi hyvän kombinaation päätteeksi Milo Jungin läpi, tämä kiersi maalivahdin ja viimeisteli varmasti tasoituksen. Toista maalia ei tarvinnut odottaa kauaa, kun oman sivuvaparinsa jälkeen boksiin elämään jääneen pallon iski verkon perukoille kolmannessa peräkkäisessä pelissä onnistunut Teemu Jäntti.

Tämän jälkeen PKKU loi tukun tilanteita pelin tappamiseen, mutta parista läpiajosta ja muusta avopaikasta huolimatta lukemat säilyivät kahdessa-yhdessä. Tässä vaiheessa alkoi jo tuntua siltä, että jos et itse tee niin vastustaja tekee, mutta onneksi tällä kertaa vanha jalkapallon lainalaisuus ei toteutunut.

Sen sijaan polvensa ottelun loppupuolella loukannut ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Saku Haiko iski vierailijan viimeiset pyristelyt lopettaneen 3-1 -maalin avopaikasta pilkun tuntumasta. Kun vaihdosta kentälle tullut viime kauden supersub Nino Mantere vielä iski komealla puskulla lukemiksi 4-1, oli kotijoukkueen kuluvan kauden suurin voitto tosiasia.

Seuraava kotiottelu Kiffeniä vastaan pelataan Kalevan urheilupuistossa 15.7. Klo 17:00

Naiset tasuriin Rovaniemellä

PKKU:n naisten joukkue pelasi aikaisemmin lauantaina Rovaniemen Palloseuraa vastaan naisten ykkösessä. Ottelu päättyi tasatulokseen 1-1. PKKU:n maalin iski pilkulta Anna-Kaisa Hannuksela.