Pallokerho voittoon viimehetkien maalilla

Kerhon miesten joukkue venyi upeasti vaikeuksien kautta 2-3 voittoon kenties historiansa nuorimmalla kokoonpanolla.

Lähtökohdat otteluun eivät olleet kerholla parhaat mahdolliset. Kokeneemmasta kaartista puuttui useampi pelaaja kokoonpanosta erilaisten vaivojen takia. Lisäksi vastassa oli vahva ja fyysinen HPS, joka tiedettiin myös erinomaiseksi erikoistilannejoukkueeksi. Nuoret pelaajat eivät tästä kuitenkaan välittäneet, vaan taistelivat loppuun asti ja ottivat upealla voitollaan täyden pistesaaliin.

Ottelun alku oli vierasjoukkueelle kohtalaisen vaikea ja kerho olikin ajoittain suurissa vaikeuksissa HPS:n suoraviivaisen pelityylin kanssa. Ensimmäisenä iski kuitenkin vierailijoiden Miro Schwalenstöcker, joka ajoi Aksun pystysyötön jälkeen laidalta puolustajan eteen ja viimeisteli hallitusti. Miro pelasi muutenkin erinomaisen pelin ja vain maalipuut ja vastustajan erinomainen maalivahtityöskentely piti miehen enemmittä maaleitta.

Erikoistilanteiden pelko osoittautui aiheelliseksi kun isännät puskivat suoraan kulmasta tasoituksen. Kerho siirtyi kuitenkin johtoon vielä ensimmäisellä puoliajalla. Neljässä ensimmäisessä ottelussa maalinteossa onnistunut ja muutenkin upeaa kautta pelaava Akseli Haapalainen saalisti päivän toisen syöttöpisteensä murtautumalla boksiin ja tarjoilemalla avopaikan maalinedustalle Sami Lehtoselle, joka ohjasi pallon eleettömästi verkkoon. Tauolle siirryttiin kerhon 1-2 johdossa.

Heti toisen puoliajan alussa isännät iskivät pelin tasoihin, kun huonon purun jälkeen painetta ei saatu purettua ja seurannutta keskitystä ei sitten puolustettu ollenkaan, vaan pallo lauottiin tylysti verkkoon.

Peli jatkui tasaisena taisteluna loppuun asti ja tasapeli alkoi jo häämöttää, kunnes kentälle vaihdosta tullut Phondo Wälläri pelasi mainion kombinaation Miron kanssa, kuljetti palloa melkein boksista boksiin ja syötti Saku Haikolle joka pienellä valelaukauksella sai vastustajan topparin ja maalivahdin maahan jonka jälkeen Saku hellästi ”tönäisi” pelivälineen tyhjään maaliin. Kylmäpäinen ratkaisu ja todella upea maali!

Pallokerhon kamppailu lohkon kärkisijoista jatkuu ensi perjantaina vierasottelulla Laaksolahdessa SexyPöxyjä vastaan. Humoristisesta nimestään huolimatta pöksyt on joukkue lohkon vahvemmasta päästä ja kerhon pitääkin taas onnistua hyvin pelissään, jotta Ponnistajat, joka johtaa lohkoa yhden pisteen erolla, ei pääsisi liian suurelle karkumatkalle.