Kerhon miehet vajaalla komeaan voittoon

Pkku:n edustusjoukkue voitti tiistai-iltana Kalevan urheilupuistossa pelatussa ottelussa Helsingin Palloseuran 5-1 kymmenellä pelaajalla jouduttuaan ottelun alussa tuomitun pilkun ja punaisen seurauksena tukalaan asemaan.

Lähtökohdat ja kokoonpano

Voitolla Pkku säilyttäisi paikkansa lohkon kärjessä, kun kauden huipennus lähestyy. Viime torstaina  Kerho oli voittanut vierasottelussa Akilleksen maalein 1-5. Maalintekijät Porvoossa Sami, Juuso, Aksu ja Miro (2).

Kerhon treeneihin on viime viikkoina liittynyt opiskelemaan, armeijaan ja muuten poislähteneiden tilalle useita uusia pelaajia. Mikkelistä palanneen Miron lisäksi miehistöön on liittynyt Klubi 04:stä Juuso Ollila ja Touko Laakkonen, sekä aivan viimepäivinä Joel Koivurinta Gnisusta ja kokenut Markus Joenmäki  HJS:sta. Kysymys ennen ottelua olikin, miten hyvin vasta joitakin kertoja yhdessä treenanneet pelaajat löytävät yhteisen sävelen.

Kokoonpano otteluun: Valtsu; Esa, Markus, Toke, Robi; Vade (Joel), Teme, Aksu (Sami); Juuso (Phondo), Miro (Nino), Miksu.

Ensimmäinen jakso vauhdikasta peliä

Jo heti ensihetkistä alkaen ottelusta näkyi, että maaleja nähdään todennäköisesti useita. Sen verran helposti kotijoukkue pääsi murtautumaan vastustajan selustaan. Etenkin Kerhon vasemmalla laidalla pelanneet Miksu ja Juuso saivat hyvillä kombinaatioilla ja 1v1 haastoilla luotua lukuisia maalitilanteita ja vähän paremmalla viimeistelyllä ottelu olisikin ratkennut jo ensimmäisen vartin aikana.

Kesken punaisten painostuksen pääsi HPS-hyökkääjä kuitenkin juoksemaan luvattoman helposti pallon kanssa keskialueen läpi ja useamman epäonnistuneen katkaisuyrityksen jälkeen laukomaan lähietäisyydeltä. Valtsu torjui ensimmäisen yrityksen hienosti, mutta jälkitilanteessa erotuomari näki Robin rikkoneen vastustajan hyökkääjää maalitilanteessa, mistä seurauksena ulosajo ja vierasmaali pilkulta.

Kerhon otteissa ei kuitenkaan näkynyt pienintäkään lannistumisen merkkiä, vaan peliä jatkettiin ehkä vieläkin paremmalla energialla ja määrätietoisuudella. Erityisesti Aksun ja Miksun valtava työmäärä sekä taktinen mukautuvuus auttoivat kotijoukkuetta selviytymään miesalivoiman tuomasta haasteesta.

Tasoitusmaali nähtiinkin varsin pian, kun Esa survoi kulman jälkitilanteessa maalinedustalle elämään jääneen pallon verkon perukoille. Kun Miro sai myös muutaman yrityksen jälkeen taas hanat auki ja laukoi kaksi näyttävää osumaa, poistui Pkku tauolle 3-1 johdossa. Ensimmäinen näistä kahdesta oli varsinainen kaunokainen: Miro pääsi pitkän hyökkäyksen päätteeksi Esan kanssa pelatun upean seinäsyöttökuvion seurauksena murtautumaan oikealta boksiin ja laukoi pallon voimalla maalivahdin jalan vierestä sisään.

Toinen puoliaika

Pkku:n hyökkäykset jatkuivat toisella jaksolla vahdikkaina ja laadukkaina. Maalintekoa päästiin yrittämään lukuisia kertoja ja pari kertaa verkko heilahtikin vieraspäädyssä komeasti. Varsinkin Miron hattutempun täydentänyt 4-1 maali oli todella kaunista katseltavaa, kun nopean, yhdellä kosketuksella pelatun syöttöketjun päätteeksi pallo lauottiin kahdestakympistä komeasti yläkulmaan.

Loppulukemat viiteen yhteen täydensi Phondo, joka sai jatkaa pallon takakulmalta tyhjiin Samin murtauduttua oikealta boksiin varsin väkevän vääntämisen päätteeksi.

Pallonhallinta ei tänään ollut totutun selkeästi Kerholla, mihin varmasti vaikutti aikaisessa vaiheessa tullut ulosajo. Nopeat hyökkäykset sen sijaan olivat todella vauhdikkaita ja teräviä. Pkku:n pelaamista olikin taas erittäin miellyttävää katsoa. Joukkue on energinen ja luottaa itseensä. Se on myös hyvällä tavalla röyhkeä ja ahne. Toivotaan, että tällaisista otteista saadaan nauttia koko loppukausi.

Seuraava ottelu pelataan Kalevan urheilupuistossa lauantaina 17.9. klo 15, jolloin vastaan asettuu SexyPöxyt Espoosta.