KAKKOSEEN!!

Pallokerhon edustusjoukkue kesti Honka akatemiaa vastaan pelatussa lohkon voittokamppailussa ennakkosuosikin paineet ja nousee tasapelin turvin ensi kaudeksi kakkoseen.

Tapiolan urheilupuistossa pelattu kolmosen kakkoslohkon ratkaisuottelu tarjosi paikalle kerääntyneelle runsaslukuiselle yleisölle huikean jännitysnäytelmän, jossa pelin panos todella näkyi katsomoon asti. Pelin intensiteetti ja tempo olivat todella kovaa tasoa ja kaikesta tekemisestä näkyi, että tässä pelasi kaksi tämän lohkon ehdottomasti parasta joukkuetta.

Pkku aloitti ottelun todella pirteästi ja ärhäkästi, ja alussa näyttikin että homma hoidetaan varmasti kotiin. Jakson kestäessä Honka kuitenkin pääsi koko ajan paremmin peliin mukaan ja sai hyvällä, ahneella prässillä ja kamppailupelaamisella estettyä vierasjoukueen tavanomaisen vyöryttävän hyökkäämisen.

Maalipaikat olivat todella harvassa, mutta parhaista vastasi Pkku. Aivan jakson lopussa se onnistuikin parin hukatun tilaisuuden jälkeen siirtymään ottelussa johtoon Miro Schwalenstöckerin upealla maalilla. Laajalla alueella liikkunut hyökkääjä sai pallon oikealla laidalla, leikkasi keskelle ja latasi hirmuisella tykillä kahdestakympistä pallon maalin oikeaan etukulmaan jättäen maalivahdin vaille mahdollisuuksia.

Toisenkin jakson alussa oli Kerho selvästi niskan päällä ja vaarallisia tilanteita luotiin kotijoukkueen maalille toinen toisensa perään. Vierasjoukkueen toinen osuma syntyi Akseli Haapalaisen upeasta keskityksestä takatolpalle, jonne oli täysin vartioimattomaksi unohtunut kaksikin Kerhon pelaajaa, joista jälleen kerran Miro oli ahneempi ja puski pallon tyylikkäästi maalivahdin ulottumattomiin takanurkkaan.

Tämän jälkeen kerhon pelissä oli hyvä jakso, jolla peli olisi pitänyt pystyä tappamaan. Juuso Ollila pääsi Miron esityöstä täysin vapaaseen paikkaan, mutta maalivahti torjui takanurkkaan suuntautuneen laukauksen. Miro itse oli vastaavassa paikassa noin kymmenessä metrissä, mutta päätti vielä syöttää sivuun Phondolle, joka ei kuitenkaan aivan ylettynyt palloon ja tilanne kuivui kasaan.

Vanha jalkapallon lainalaisuus sanoo, että jos et itse tee niin vastustaja tekee. Tämä viisaus todistettiin jälleen oikeaksi, kun Pallokerhon melko vaarallisesta kulmapotkusta vastutaja karkasi vastahyökkäykseen ja laukoi pallon kahdestakympistä ylänurkkaan.

Ottelun luonne muuttui tämän jälkeen todella hermostuneeksi, eikä kummankaan joukkueen pelissä ollut enää oikein kontrollia. Keskialue ylitettiin kerta toisensa jälkeen vaivattomasti molempiin suuntiin sillä seurauksella, että Honka sai luotua painetta ja ns. hässäköitä Kerhon maalille. Pkku puolestaan pääsi useita kertoja vauhdikkaisiin vastahyökkäyksiin, mutta ei onnistunut naulaamaan peliä.

Kotijoukkueen tasoitus syntyi noin 80 minuutin kohdalla kulmapotkun jälkeen rangaistusalueelle eläämään jääneen pallon käytyä avustavan erotuomarin mielestä maaliviivan väärällä puolella. Tämän jälkeiset minuutit olivat Kerhon kannattajille ehkä pisimmät ikinä, eikä tilannetta helpottanut varsin pitkäksi venähtänyt tuomarin antama lisäaika.

Kehon pelaajat kuitenkin kestivät tämänkin testin hienosti ja puolustivat lopun vimmattuna, niin että lohkon voittoon ja sitä myötä nousuun tarvittava tasuri saatiin säilytettyä ja Pkkun juhlat saattoivat alkaa.

Kulunut kausi on kokonaisuutena ollut todella nautittavaa seurattavaa. Vastoinkäymisistä ja vaikeista tilanteista on hioutunut paineensietokykyinen, taitava ja nopea joukkue, jonka peli on kauden aikana kehittynyt huimasti. Toivotaan, että ensi kaudella saadaan sarjatasoa ylempänä nauttia yhtä laadukkaasta jalkapallosta....ja tietysti ,KAKKOSESSA!